Sivut

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Gluteenittomat kalapuikot lohesta (viljaton, gluteeniton, maidoton, sokeriton, paleo)


Minulla on jo pitkään ollut mielessä valmistaa itse viljattomia kalapuikkoja, mutta jostain syystä se on vaan jäänyt. Lopulta päätin ottaa homman työn alle ja valmistin kalapuikot lohesta, sillä se on lempikalani. Leikkasin ruodottomasta ja nahattomasta fileestä ohuita, muutaman sentin levyisiä siivuja (maku asia kuinka isoja haluaa). Sen jälkeen mausteet pintaan. Tällä kertaa halusin maustaa kalani meksikolaiseen tyyliin, joten käytin suolan ja pippurin lisäksi valmista Mexican-mausteseosta, joka sisältää muun muassa, sipulia, valkosipulia, timjamia, paprikaa ja chiliä.
Toki jokainen voi maustaa kalat miten itse haluaa, mutta nämä olivat ainakin aivan täydellisiä! Kookoshiutaleista tulee mielestäni paras panerointipinta eikä kookoksen maku mielestäni juurikaan maistu, tosin itse rakastan kookosta...halutessasi voit korvata kookoksen esimerkiksi murennetulla mantelilastulla. Kypsensin kalat uunissa, sillä lohi on hyvin rasvainen kala, niin ajattelin lopputuloksesta tulevan parempi uunissa kypsennettynä.

KALAPUIKOT LOHESTA
Ruodotonta lohta muutaman sentin siivuina
suolaa
mustapippuria
Mexican-mausteseosta tai muuta haluamaasi maustetta
munaa
kookoshiutaleita
Mausta lohisiivut makusi mukaan suolalla, pippurilla ja mausteseoksella. Riko munan/munien rakenne rikki lautasella ja kasta lohipalat siihen. Kieritä tämän jälkeen kookoshiutaleissa ja kypsennä pannulla tai uunissa (200C noin 10 minuuttia).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti