Sivut

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Vanilja-avokadomukikakku (gluteeniton, viljaton, maidoton, sokeriton, munaton, vhh, vegaaninen)


Sain proteiinipitoisen vaniljamukikakun julkaisun jälkeen useita pyyntöjä kehitellä gluteenittomien/viljattomien ja sokerittomien kakkujen lisäksi mukikakkuja, jotka olisivat vielä samalla munattomia. Tietysti otan haasteen vastaan ja kehitin tällaisen ihanasti vihreän vaniljakakun. Vihreä väri tulee avokadosta, jolla korvasin kananmunan.
Kakun valmistuksessa kannattaa muistaa, että siitä tulee sitä kuivempi, mitä kauemmin kypsentää. Maku asia minkälaisesta koostumuksesta pitää, joten tarkkaile kakkua kypsennyksen aikana. Aineet voi sekoittaa suoraan mukissa ja paras väline siihen on haarukka. Kannattaa myös käyttää mukia, joka on vähintään kaksi kertaa suurempi kuin taikina määrä, sillä kakku kohoaa reilusti. Tämä kakku maistuu erityisen hyvältä mansikkahillon tai -soseen kera.

VANILJA-AVOKADO MUKIKAKKU ILMAN SOKERIA, VILJOJA JA MUNAA
5rkl soseutettua avokadoa
3rkl haluamaasi kasvimaitoa
10 tippaa vaniljasteviaa
veitsen kärjellinen vaniljajauhetta
(0,25-½tl vaniljauutetta, saa ainakin luontaistuote- ja ekokaupoista)
½tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
Sekoita aineet sekaisin tarpeeksi isossa mukissa ohjeen mukaisessa järjestyksessä haarukalla. Vaniljauute ei ole pakollinen, mutta vahvistaa entisestään vaniljan makua. Kypsennä mikrossa 1,5-2 minuuttia (tehona oli 900W). Tarjoile esimerkiksi mansikkahillon ja vaniljakastikkeen kera.




2 kommenttia:

  1. Siis tämä oli käsittämättömän herkullinen !! Laitoin kookoskermaa taikinaan ja söin hieman lämpimänä kohmeisten vadelmien ja vaniljakookoskerman kanssa. Salaatista jäi sopivasti avokadoa kokeiluun .
    Kannattaa kokeilla ! Mistä sinulla aina näitä ideoita riittää ? Kiitos niistä monista, käynkin päivittäin kurkkaamassa, mitä olet keksinyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti palautteesta <3 Ihanaa, jos koet blogistani olevan iloa ja hyötyä. Ideat tulevat omasta päästä. Tosin tietysti joillekin on olemassa jo vastine, jonka sitten muokkaan ruokavalioon sopivaksi kuten esimerkiksi Jaffa-keksit, Dominot, Digestivet, Twix-patukat yms. :D

      Poista