maanantai 1. kesäkuuta 2015

Karppaajan vähähiilihydraattiset uudet "perunat"


Retikka on nyt iso hitti karppaajien keskuudessa. Sillä korvataan perunaa monissa eri ruuissa. Tinskun keittiössä siitä on valmistettu muun muassa perunasalaattia ja valkosipuliperunoita. En ole vielä onnistunut saamaan kaupasta retikkaa, joten päätin kokeilla karppajan "uusien perunoiden" valmistusta keittämällä retiisejä. Retiisi ja retikka kun ovat sukulaisia. Retiisi on myös hyvä kaliuminlähde ja sisältää Finelin mukaan C-vitamiinia kolme kertaa enemmän kuin peruna ja hiilihydraatteja voin 2g/100g!

Keitin veteen suolaa ja tilkka sitruunamehua ja keitetään kunnes pehmeitä kuin oikeatkin keitetyt perunat. Ravintoarvollisesti parempaan tulokseen pääsee höyryttämällä retiisit. Tarjosin retiisit kirkastetun voisulan, tillin, kevätsipulin, savulohen ja vihersalaatin kera. Mielestäni oikein kelpo idea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti