keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Broileritäytteiset kesäkurpitsaraviolit

Karppausväki on jo vuosia valmistanut kesäkurpitsasta vähähiilihydraattista spagettia. Ajattelin viedä idean vielä pidemmälle ja valmistaa siitä ravioleja. Valmistaminen on helppoa ja nopeaa ja maku erinomainen. Täytteeksi valikoitui broileria, mutta toki voit täytteeksi pistää mitä ikinä haluat! Kasvissyöjille nämä valmistuvat tietenkin kasvistäytteestä eikä munalla voitelukaan ole välttämätöntä! Buon Appetito :P
 
KESÄKURPITSARAVIOLIT
(2-3 annosta)
1 iso kesäkurpitsa

Täyte:
200g broileria (raakana)
½tl suolaa
½tl valkosipulijauhetta
mustapippuria maun mukaan
kourallinen tuoretta basilikaa
½tl savupaprikajauhetta
1rkl tomaattipyreetä
½tl inkivääriä
1tl sitruunanmehua
1 keltuainen

Päälle:
1 keltuainen
mustapippuria rouhittuna
Höylää kesäkurpitsasta juustohöylällä siivuja pituussuunnassa. Valmista täyte sekoittamalla broilerin joukkoon muut aineet. Voit käyttää joko broilerin jauhelihaa tai esimerkiksi fileetä, jonka voi hienontaa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Aseta kaksi kesäkurpitsan suikaletta ristiin ja lisää keskelle nokare täytettä ja taita kesäkurpitsan suikaleet päälle niin, että muodostuu paketti. Kiinnitä ne cocktailtikulla. Siirrä "raviolit" uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne keltuaisella. Rouhaise päälle hieman mustapippuria ja paista uunissa 225C noin 15-20minuuttia, kunnes täyte on kypsää. Tarjoile esimerkiksi tomaattikastikkeen tai guacamolen kanssa.




2 kommenttia:

  1. Ihana idea! Kesäkurpitsaa alkaa kasvimaalta pukata, joten kokeiluun menee tämä resepti!

    VastaaPoista