perjantai 17. heinäkuuta 2015

Maidoton pikavaniljajäätelö stevialla makeutettuna


En ole vieläkään päässyt tekemään kunnon kermaista vaniljajäätelöä jäätelökoneella, eikä sen vuoro ole tänäänkään. Valmistin laiskuuksissani nimittäin pikavaniljajäätelöä cashewpähkinöistä. Pikajäätelö tämä on siinä mielessä, että jäätelömassan valmistus vie vain hetken, massan jäätyminen sitten vie muutaman tunnin. Tämä on myös todella helppo valmistaa, etkä tarvitse kuin tehosekoittimen tai monitoimikoneen! Öljyn lisääminen ei ole pakollista, mutta se tekee seoksesta rakenteeltaan hieman pehmeämpää.


PIKAVANILJAJÄÄTELÖ
2dl cashewpähkinöitä
2,5dl vettä
hyppysellinen suolaa
40 tippaa vaniljasteviaa
(1rkl avokadoöljyä tai muuta mietoa öljyä, ei kookosöljyä)
0,75tl ksantaania
Laita pähkinät, vesi, suola, stevia, vaniljajauhe (ja öljy) tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja käytä konetta kunnes seos on sileää. Lisää sekaan ksantaani vähän kerrallaan seosta samalla vatkaten (sillä ksantaani pakkuuntuu helposti). Kaada seos astiaan ja siirrä se pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi, kunnes seos on jähmettynyt.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti