Sivut

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Vanilja-mansikkatartaletit


Sain pyynnön tehdä vaniljakreemillä täytettyjä mansikkatartaletteja eli pieniä annospiirakoita, joissa on rapea pohja. Päätin valmistaa pohjan itse tehdyistä viljattomista digestive-kekseistä perinteisen keksipohjan tapaan lisäämällä joukkoon sulaa rasvaa. Täytteeksi valmistin vaniljakreemin kasvimaidosta ja siitä tuli todella hyvää. Päälle tuoreita mansikoita ja kyllä kelpasi! Helppoja ja nopeita, jos keksit ovat valmiina.
VANILJA-MANSIKKATARTALETIT
(6kpl)

Pohja:
5rkl voita tai kookosöljyä sulatettuna

Vaniljakreemi:
4dl haluamaasi kasvimaitoa
2 keltuaista
40 tippaa vaniljasteviaa
hyppysellinen suolaa
3-4tl ksantaania

Päälle:
200-250g tuoreita mansikoita

Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai laita ne pussiin ja hakkaa ne rikki esimerkiksi kaulimella. Lisää sekaan sula rasva ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa 6 tartallettivuokaa (tai muuta pientä matalaa annosvuokaa) kelmulla (auttaa saamaan pohjat irti muoteista) ja painele keksiseos vuokiin. Anna pohjien kovettua kylmässä ja irrota ne sitten vuoista.
Valmista kreemitäyte sekoittamalla kierrevatkaimella kattilassa kasvimaito (tavallinenkin maito toki käy tai kerma-maitoseos), keltuaiset, stevia, vaniljajauhe ja suola keskenään. Kuumenna seosta, kunnes se sakenee (älä keitä). Ota kattila lämmöltä ja vatkaa joukkoon ksantaani. Ksantaani paakkuuntuu helposti, joten kannattaa ripotella se joukkoon vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.  Anna kreemin jäähtyä ja siirrä jääkaappiin, kunnes se on kylmää.
Lusikoi tai pursota kreemi keksipohjille ja laita päälle tuoreita mansikoita. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti