Sivut

lauantai 5. syyskuuta 2015

Porkkana-lehtikaaliwok (munaton, maidoton, sokeriton, gluteeniton, viljaton, vhh, vegaaninen)


Tämä ruoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen. Se on maukasta, helppoa ja nopeaa valmistaa, ei vaadi monia raaka-aineita ja nekin saa lähes mistä tahansa kaupasta. Lisäksi se on kauniin väristä. Tein tätä ensi kertaa jo vuosia sitten lauantai-iltana. Tulin kotiin koko päivän kestäneeltä reissusta. Oli nälkä ja piti äkkiä saada jotain hyvää, mutta terveellistä syötävää. Jääkaapissa oli porkkanoita ja lehtikaalia, joten niistä pyöräytin tämän wokin. Lehtikaali on siitä kiva lisä wokkeihin, että se tuo ihanan tumman vihreää väriä ja se kestää kuumentamista ilman lötkähtämistä melko hyvin. Valkosipuli kannattaa viipaloida ensin ja laittaa pannulle yhdessä öljyn ja kuivamausteiden kanssa miedolle lämmölle olemaan, jolloin valkosipuli luovuttaa paljon makua ilman että ne palavat, jolloin maku muuttuu kitkeräksi. Valkosipulit kannattaa siis poistaa öljystä ennen kuin alkaa paistaa kasviksia välttääkseen palamisen. Halutessaan ne voi lisätä lopuksi takaisin ruuan joukkoon. Ruuan kylkeen sopii erityisen hyvin grillattu lohi tai makkara, nyt siihen tosin eksyi värin puolesta vähän alipaistettu broileri.  Lohi tai punainen liha toimii paremmin. Raaka-aineiden määriä voi vapaasti muuttaa, annetut määrät ovat vain ehdotus.
PORKKANA-LEHTIKAALIWOK

3 valkosipulin kynttä
3rkl oliivi - tai avokadoöljyä
½-1tl chilihiutaleita tai kuvattua chiliä murskattuna
½-1tl mustapippuria rouhittuna
3 isoa porkkanaa
4 isoa lehteä lehtikaalia
suolaa tai (gluteenitonta) soijakastiketta maun mukaan
pieni tilkka vettä
Kuori valkosipulin kynnet ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Lisää viipaleet kylmään pannuun yhdessä oliiviöljyn, chilin ja pippurin kanssa. Laita miedolle lämmölle kuumenemaan. Öljyn tulisi juuri ja juuri tiristä valkosipuliviipaleiden ympärillä. Jätä olemaan siksi aikaa kun valmistelet kasvikset.
Kuori porkkanat ja suikaloi ne pitkittäin esimerkiksi juustohöylällä. Revi lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi, lehtiruodin voi käyttää vaikka smoothieen.
Nouki valkosipulisiivut pois öljystä ja kuumenna öljy kunnolla. Lisää porkkana ja paista niin, että se saa väriä. Lisää lehtikaalit ja suola tai soijakastike sekä tilkka vettä. Sekoita ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa, että löysin blogisi! Tällaisia ruoka/leivontaohjeita olin kaivannutkin! Kiitos, että näet vaivaa ja aikaa sekä kehittääksesi että kirjoittaaksesi tänne erityisruokavalio-ohjeita!! :) :) :)

    VastaaPoista