Sivut

perjantai 25. syyskuuta 2015

Proteiinipitoinen suklaa-kikhernekakku (sokeriton, maidoton, gluteeniton, viljaton, manteliton, pähkinätön, ilman kookosta, kevyt, vhh)


Olen nähnyt paljon ohjeita, joissa mustapapuja on yhdistetty suklaaseen ja taikinasta on valmistettu mokkapaloja. Päätin kokeilla jotain vastaavaa ja käyttää mustapapujen tilalla kikherneitä. Päätin kehitellä taikinasta kevyemmän ja kuitenkin mahdollisimman yksinkertaisen ja valmistaa siitä mokkapalojen tai brownieiden sijaan kakun. Kakusta tuli todella maukas ja siitä pitivät kaikki, vaikka ilmeet olivat alkuun todella epäileväiset ja näkemisen arvoiset kun kerroin mitä kakku sisältää, mutta maistettuaan kakkua, hyväksyivät sen kuitenkin. Papujen makua ei maista kakusta lainkaan!
 
KEVYT PROTEIINIPITOINEN SUKLAA-KIKHERNEKAKKU
4dl liotettuja, valutettuja kikherneitä (mittaa liotettuna, EI kuivatavarana!)
4 munaa
2dl erytritolia (halutessaan voi korvata tavallisella tai kookossokerilla)
1dl kaakaojauhetta
1tl pikakahvijauhetta
1rkl etikkaa
1tl soodaa
0,25tl suolaa
35 tippaa vaniljasteviaa
Sekoita kaikki aineet sekaisin tasaiseksi sileäksi taikinaksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22cm) ja paista uunissa 175C noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele esimerkiksi tomuerytritolilla.









2 kommenttia:

  1. Millä pikakahvijauheen voisi korvata? Normikahvia löytyy kyllä vai voisiko tuon jättää kokonaan pois?
    Kiitos hyvistä resepteistä, monia olen kokeillut ja tehnyt sitten uudestaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta ja ihanaa kun olet tykännyt resepteistä! :D Pikakahvin voi jättää ihan hyvin pois, vahvistaa vain suklaan makua. :)

      Poista