Sivut

torstai 7. heinäkuuta 2016

Yhden raaka-aineen banaanijäätelö (munaton, maidoton, gluteeniton, viljaton, sokeriton, vegaaninen, paleo)

Banaanijäätelön valmistus on ollut listalla jo pitkään, mutta aina se on siirtynyt. Edellinen blenderihän hajosi banaanijäätelökokeilun seurauksena. Jäätelön ohje on maailman yksinkertaisin ja helpoin, tosin vaatii vähän tehokkaamman blenderin, mielellään sellaisen, jossa on mukana sekoitinkapula.

Tämä on siis yhden raaka-aineen jäätelö ja ollut toki pinnalla jo pari vuotta. Nyt kun vihdoin ja viimein kokeilin sitä itse, niin on todettava, että oli kyllä todella hyvää! Kypsissä banaaneissa on riittävästi makeutta, joten tämä ei kaipaa lisämakeutusta, mutta jos on erityisen makean ystävä, niin kookossokeri tai vaahterasiirappi toimii täydellisesti. Jäätelöstä tuli todella samettista ja kuohkeaa, eikä siitä olisi ikinä arvannut, että siinä on pelkkää banaania, olisi luullut kermajäätelöksi, vaikka kaloreita on rutkasti vähemmän! Jos kuorit ja pakastat banaaneja enemmän, sinulla on aina käsillä raaka-aineet maailman nopeimpaan jäätelöön! Jäätelön voi valmistaa myös riittävän tehokkaassa monitoimikoneessa, jossa kunnon terät.
YHDEN RAAKA-AINEEN BANAANIJÄÄTELÖ
haluamasi määrä kypsiä banaaneja
Kuori banaanit ja paloittele ne muutamaan osaan. Pakasta. Laita jäätyneitä banaaneja tehokkaaseen tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes seos on sileää ja kuohkean jäätelömäistä. Tarjoile välittömästi!8 kommenttia:

 1. Heti banaaneja pakkaseen! Tähän en ollutkaan törmännyt aiemmin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banaaneita voi aina säilyttää pakkasessa isompiakin määriä, niin on aina jäätelön raaka-aineet valmiit ja jäätelö valmistuu viidessä minuutissa, kun sitä alkaa tehdä mieli :). Jos esim. banaanit alkavat tummua liikaa, pilkkoo ne pakkaseen odottamaan jäätelön valmistusta.

   Poista
 2. Kiva ohje!

  Itselläni on aina banaanin puolikkaita pakkasessa smoothieita varten - tälläkin hetkellä ehkä pari kolme banaania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin todeta, että pakkanen on paras paikka banaanille! ;)

   Poista
 3. Ei ole ikinä tullutkaan mieleen laittaa banaaneja pakastimeen, tämä menee heti kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, on hyvää ja jätskinälkään hyvä terveellinen välipala :)

   Poista