En ole mikään suuri tofun ystävä, vaikka joskus tulee
sitäkin syötyä. Ei se ole pahaa hyvin maustettuna, mutta ei kuulu suosikkeihini.
Vierastan sen pahvista makua ja joistain tofuista pukkaa paha soijanmaku läpi.
Tämä ruoka kuitenkin on ollut tähän astisista suurin poikkeus. Se oli erittäin
hyvää ja mikä ihmeellisintä, tofussa ei ole muita mausteita kuin suola.
Tämä on erinomainen ruoka kokeilla, mikäli on todennut tofun pahan makuiseksi.
Tämä ruoka on oma versioni thaimaalaisesta katuruuasta,
jossa friteerattua tofua tarjotaan maapähkinäisen makean chilikastikkeen kera.
Minulla ei ollut maapähkinöitä, joten tyydyin paahdettuihin seesamin siemeniin.
p.s. Laitoin tästä ruoasta kuvan blogin Facebook-sivuille, jonne olen alkanut pistää erilaisia kuva-arvoituksia aina silloin tällöin. Arvauksia tuli laidasta laitaan, juustosta ja nachoista nauriiseen ja lanttuun sekä suklaakastikkeeseen. Lähimmäksi arvanneen pyynnöstä ja inspiroimana blogissa nähdään lähiaikoina suklaaproteiinipatukoita jollakin twistillä höystettynä...Lisää kuva-arvoituksia luvassa Facessa ja Instagramissa jatkossakin! Kannattaa siis seurata!:D
FRITEERATTU TOFU JA MAKEA CHILIKASTIKE
1-2 pakettia kiinteää
tofua
suolaa
Kastike:
1 mieto punainen chili
hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi
hienonnettuna
1dl vettä
1rkl limen mehua
0,25tl suolaa
2rkl
kookospalmusokeria tai erytritolia
2rkl
valkoviinietikkaa
1rkl kevyesti
paahdettuja seesaminsiemeniä
1-2mm ksantaania
Pilko tofu haluamasi kokoisiksi ja mallisiksi paloiksi ja
laita se talouspapereiden tai keittiöpyyhkeiden väliin ja aseta paino päälle.
Vaihda tarvittaessa paperit 10 minuutin päästä. Tarkoitus on puristaa tofusta
kosteutta mahdollisimman paljon pois, jottei se räiski niin paljoa
friteerauksessa. Ripottele tofun päälle hieman suolaa ennen friteerausta.
Valmista kastike sekoittamalla ksantaania lukuun ottamatta
kaikki aineet pienessä kattilassa. Keitä seosta 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja
vatkaa joukkoon ksantaani. Lisää ensin 1mm ripotellen joukkoon samalla
voimakkaasti vatkaten, jottei ksantaani paakkuunnu. Anna seistä 5-10 minuuttia
ja katso tarvitseeko se ksantaania vielä lisää. Määrä riippuu siitä, kuinka
paksua kastiketta haluat.
Tofu on mielestäni hyvää, syön pari kertas viikossa. Ongelmana on se että niiden laaduissa voi olla eroavaisuuksia, ja jotkut tofut pahoja. Hih, en minäkään omisi uskonut tuota tofuksi kuvan perusteella
VastaaPoistaOlen myös huomannut, että vaikka tofu on tofua, niin makueroja todellakin on eri merkkien välillä. Oli todella jännä huomata, miten tofuun syntyi tuo rapea kuori, vaikkei sitä erikseen leivittänyt millään tai kastanut taikinaan, ennen friteerausta. :)
PoistaHerkullisen näköinen.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
Kiitos! Pitääkin käydä tsekkaamassa kilpailu! :)
PoistaHeippa! Anteeksi, että kommentoin tälleen "väärään postaukseen", mutta tässä mietiskelin, että voisiko noihin miljonäärin neliöihin käyttää jotakin muuta jauhoa, kun kaurajauhoha?
VastaaPoistaVitsit löysin tän blogin kun googlailin jotain reseptejä ja nyt oon ihan koukussa!
Hei Johanna! Anteeksi, että vastaan vasta nyt, mutta olen ollut lomalla. Toivottavasti vastaus ei tule liian myöhään :)
PoistaMiljonäärin neliöt onnistuvat varmasti myös muista jauhoista, mutta en ole vielä kokeillut niitä muilla. Kookosjauhoillakin varmasti onnistuisi, niitä tosin täytyy laittaa vähemmän, kun ne imevät niin paljon itseensä ja liian suurella määrällä lopputulos on "sahajauhoinen". Yksi hyvä yhdistelmä voisi olla myös kookosjauhot + mantelijauhe tai joku muu jauhettu pähkinä/siemen. Kummassakin tapauksessa laittaisin taikinaan kuitenkin hieman ksantaania, jotta pohja ei täysin murene. Valitettavasti en osaa kokeilematta antaa mitään tarkkoja mittoja, mutta toivottavasti tästä on jotain apua. Ai niin, myös riisi- tai kvinoajauhoja voisi kokeilla ja millaistahab mahtaisi tulla kikhernejauhoille...?? ;-)