Karppausväki on jo vuosia valmistanut kesäkurpitsasta
vähähiilihydraattista spagettia. Ajattelin viedä idean vielä pidemmälle ja
valmistaa siitä ravioleja. Valmistaminen on helppoa ja nopeaa ja maku
erinomainen. Täytteeksi valikoitui broileria, mutta toki voit täytteeksi pistää
mitä ikinä haluat! Kasvissyöjille nämä valmistuvat tietenkin kasvistäytteestä
eikä munalla voitelukaan ole välttämätöntä! Buon Appetito :P
KESÄKURPITSARAVIOLIT
(2-3 annosta)
1 iso kesäkurpitsa
Täyte:
200g broileria
(raakana)
½tl suolaa
½tl
valkosipulijauhetta
mustapippuria maun
mukaan
kourallinen tuoretta
basilikaa
½tl
savupaprikajauhetta
1rkl tomaattipyreetä
½tl inkivääriä
1tl sitruunanmehua
1 keltuainen
Päälle:
1 keltuainen
mustapippuria
rouhittuna
Höylää kesäkurpitsasta juustohöylällä siivuja
pituussuunnassa. Valmista täyte sekoittamalla broilerin joukkoon muut aineet.
Voit käyttää joko broilerin jauhelihaa tai esimerkiksi fileetä, jonka voi
hienontaa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Aseta kaksi kesäkurpitsan
suikaletta ristiin ja lisää keskelle nokare täytettä ja taita kesäkurpitsan
suikaleet päälle niin, että muodostuu paketti. Kiinnitä ne cocktailtikulla.
Siirrä "raviolit" uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne
keltuaisella. Rouhaise päälle hieman mustapippuria ja paista uunissa 225C noin
15-20minuuttia, kunnes täyte on kypsää. Tarjoile esimerkiksi tomaattikastikkeen
tai guacamolen kanssa.
Ihana idea! Kesäkurpitsaa alkaa kasvimaalta pukata, joten kokeiluun menee tämä resepti!
VastaaPoistaKiitos Paula! :)
Poista