Vaniljakastike on klassinen tarjottava makeiden piirakoiden
kanssa. Perinteiseen kotitekoiseen kastikkeeseen tosin tulee maitoa, sokeria,
usein munaa ja ehkä kermaakin. Entä jos nuo kaikki jättää pois niin mitä jää
jäljelle?
Tein vaniljakastikkeesta oman maidottoman, munattoman ja
sokerittoman version, josta tuli aivan taivaallista. Valmistaminenkin käy
nopeammin kuin perinteisen vaniljakastikkeen valmistus, joka tapahtuu
keittämällä. Tämä kastike soveltuu myös raakaruokavalioon.
MAIDOTON, MUNATON JA
SOKERITON VANILJAKASTIKE
2dl cashewpähkinöitä
1,5dl vettä
hyppysellinen suolaa
15 tippaa
vaniljasteviaa
0,25tl
vaniljajauhetta
Onko cashewit liotettuja vai kuivia? Kuulostaa hyvältä reseptiltä :)
VastaaPoistaKäytin kuivia, mutta voi ne toki liottaakin :) Ainakin jos tehosekoitin ei ole kovin tehokas, niin saa paremmin sileän lopputuloksen liottamalla. Ja tuleehan pähkinöistä siten ruuansulatukselle helpommin käsiteltäviä, mutta olin laiska ja iskin kaikki kerralla kulhoon ja se oli siinä :D
PoistaEihän tämä rasvaton ohje ole, kun on cashewpähkinöitä .Mutta varmaan hyväähän tää on.mun ystäväni lapsella ei saa olla rasvaa joten ei sovellu hänelle
VastaaPoistaNiin, en ole sanonutkaan tämän olevan rasvaton. 😊
PoistaMoi, tylsä kysymys mutta jos ei ole steviaa, niin millä määrällä sokeria tai esim vaniljasokeria (sis aitoa vaniljaa) sen voisi korvata?
VastaaPoistaSokeria (tavallista) voi laittaa maun mukaan esim. muutama ruokalusikallinen. Jos käytät vaniljasokeria, niin sitä varovaisemmin ja lisämakeudeksi vielä tavallista sokeria, sillä vaniljasokerissakin on vanilliinia, joka suuremmissa määrissä on kitkerää.
Poista