En ole vieläkään päässyt tekemään kunnon kermaista
vaniljajäätelöä jäätelökoneella, eikä sen vuoro ole tänäänkään. Valmistin
laiskuuksissani nimittäin pikavaniljajäätelöä cashewpähkinöistä. Pikajäätelö
tämä on siinä mielessä, että jäätelömassan valmistus vie vain hetken, massan
jäätyminen sitten vie muutaman tunnin. Tämä on myös todella helppo valmistaa,
etkä tarvitse kuin tehosekoittimen tai monitoimikoneen! Öljyn lisääminen ei ole
pakollista, mutta se tekee seoksesta rakenteeltaan hieman pehmeämpää.
PIKAVANILJAJÄÄTELÖ
2dl cashewpähkinöitä
2,5dl vettä
hyppysellinen suolaa
40 tippaa
vaniljasteviaa
½tl vaniljajauhetta
(1rkl avokadoöljyä
tai muuta mietoa öljyä, ei kookosöljyä)
0,75tl ksantaania
Laita pähkinät, vesi, suola, stevia, vaniljajauhe (ja öljy)
tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja käytä konetta kunnes seos on sileää.
Lisää sekaan ksantaani vähän kerrallaan seosta samalla vatkaten (sillä
ksantaani pakkuuntuu helposti). Kaada seos astiaan ja siirrä se pakastimeen
vähintään kolmeksi tunniksi, kunnes seos on jähmettynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti