Sain pyynnön tehdä vaniljakreemillä täytettyjä
mansikkatartaletteja eli pieniä annospiirakoita, joissa on rapea pohja. Päätin
valmistaa pohjan itse tehdyistä viljattomista digestive-kekseistä perinteisen
keksipohjan tapaan lisäämällä joukkoon sulaa rasvaa. Täytteeksi valmistin
vaniljakreemin kasvimaidosta ja siitä tuli todella hyvää. Päälle tuoreita
mansikoita ja kyllä kelpasi! Helppoja ja nopeita, jos keksit ovat valmiina.
VANILJA-MANSIKKATARTALETIT
(6kpl)
Pohja:
15kpl
digestivekeksejä
5rkl voita tai kookosöljyä
sulatettuna
Vaniljakreemi:
4dl haluamaasi
kasvimaitoa
2 keltuaista
40 tippaa
vaniljasteviaa
½tl vaniljajauhetta
hyppysellinen suolaa
3-4tl ksantaania
Päälle:
200-250g tuoreita
mansikoita
Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa, tehosekoittimessa
tai laita ne pussiin ja hakkaa ne rikki esimerkiksi kaulimella.
Lisää sekaan sula rasva ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa 6 tartallettivuokaa
(tai muuta pientä matalaa annosvuokaa) kelmulla (auttaa saamaan pohjat irti muoteista) ja painele keksiseos vuokiin.
Anna pohjien kovettua kylmässä ja irrota ne sitten vuoista.
Valmista kreemitäyte sekoittamalla kierrevatkaimella
kattilassa kasvimaito (tavallinenkin maito toki käy tai kerma-maitoseos), keltuaiset, stevia, vaniljajauhe ja suola keskenään.
Kuumenna seosta, kunnes se sakenee (älä keitä). Ota kattila lämmöltä ja vatkaa
joukkoon ksantaani. Ksantaani paakkuuntuu helposti, joten kannattaa ripotella
se joukkoon vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Anna kreemin jäähtyä ja siirrä jääkaappiin,
kunnes se on kylmää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti