Halusin kokeilla tuorepastan täyttämistä ja
kesäkurpitsaraviolien jälkeen halusin tehdä tortelliineja. Homma ei mennyt ihan
suunnitelmien mukaan, sillä käyttämäni muotti oli halkaisijaltaan 5,5 cm ja se
oli aivan liian pieni. Taikinan sisään ei saanut laitettua juurikaan täytettä,
puhumattakaan, että päät olisi vielä taittanut takaa yhteen. Jätin tortelliinit
siten puolikuun mallisiksi ja käytän ohjeesta vain nimitystä täytetty pasta ja
ongelma ratkaistu!
Jos haluat tehdä oikeiden tortelliinien näköisiä pastoja tai
haluat pastaasi enemmän täytettä, niin käytä halkaisijaltaan suurempaa muottia.
Mikäli sinulla ei ole sopivaa muottia, niin voit käyttää muottina myös
esimerkiksi juomalasia tai muuta pyöreää ja sopivan kokoista kappaletta.
TÄYTETTY VILJATON
PASTA
1 annos viljatonta
tuorepastataikinaa
100g broilerin
jauhelihaa
0,25tl sipulijauhetta
1tl balsamicoa
1tl kuivattua
basilikaa
1tl
savupaprikajauhetta
0,25tl suolaa
0,25tl
valkosipulijauhetta
Valmista pastataikina ohjeen mukaan. Taikinan tulisi olla
paksua kuin muovailuvaha. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kauli pastataikina
ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla ympyröitä. Laita pieni nokare
täytettä ympyrän keskelle ja käännä puolikuuksi. Sulje reuna painamalla
kevyesti haarukalla. Kypsennä uunilla 150C noin 15 minuuttia. Jos et tarjoile
pastaa heti, niin voit lämmittää sen uudelleen kiehuvan kuumassa vedessä
muutaman minuutin ajan. Tarjoile esimerkiksi BBQ-, tomaatti- tai
juustokastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti