Sivut

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Täytetty gluteeniton ja viljaton pasta


Halusin kokeilla tuorepastan täyttämistä ja kesäkurpitsaraviolien jälkeen halusin tehdä tortelliineja. Homma ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä käyttämäni muotti oli halkaisijaltaan 5,5 cm ja se oli aivan liian pieni. Taikinan sisään ei saanut laitettua juurikaan täytettä, puhumattakaan, että päät olisi vielä taittanut takaa yhteen. Jätin tortelliinit siten puolikuun mallisiksi ja käytän ohjeesta vain nimitystä täytetty pasta ja ongelma ratkaistu!
Jos haluat tehdä oikeiden tortelliinien näköisiä pastoja tai haluat pastaasi enemmän täytettä, niin käytä halkaisijaltaan suurempaa muottia. Mikäli sinulla ei ole sopivaa muottia, niin voit käyttää muottina myös esimerkiksi juomalasia tai muuta pyöreää ja sopivan kokoista kappaletta.
TÄYTETTY VILJATON PASTA
1 annos viljatonta tuorepastataikinaa
100g broilerin jauhelihaa
0,25tl sipulijauhetta
1tl balsamicoa
1tl kuivattua basilikaa
1tl savupaprikajauhetta
0,25tl suolaa
0,25tl valkosipulijauhetta
Valmista pastataikina ohjeen mukaan. Taikinan tulisi olla paksua kuin muovailuvaha. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kauli pastataikina ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla ympyröitä. Laita pieni nokare täytettä ympyrän keskelle ja käännä puolikuuksi. Sulje reuna painamalla kevyesti haarukalla. Kypsennä uunilla 150C noin 15 minuuttia. Jos et tarjoile pastaa heti, niin voit lämmittää sen uudelleen kiehuvan kuumassa vedessä muutaman minuutin ajan. Tarjoile esimerkiksi BBQ-, tomaatti- tai juustokastikkeen kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti