Sivut

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Äidin mausteinen possupata


Tuli käväistyä vanhempien luona ja äiti oli tehnyt todella maukasta possupataa. Helppo valmistaa ja aktiivista kokkausaikaa ei juuri ole. Pata valmistuu näppärästi itsekseen liedellä tai uunissa, joten voit hyvin tehdä muita juttuja padan kypsymisen ajan. Kätevää sekä kesällä, että talvella! Kun on aika syödä, on pata hautunut meheväksi, liha hajoaa haarukan kosketuksesta ja koko keittiössä tuoksuu ihanat aromit!

ÄIDIN MAUSTEINEN POSSUPATA
 
1,5kg possun ulkofileetä
1 iso sipuli silputtuna
5 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1rkl suolaa
1tl savupaprikajauhetta
1tl maustepippuria
1tl mustapippuria
1tl neilikkaa
4cm pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
2tl Mexican-mausteseosta
1tl Garam Masala -mausteseosta
1 mieto punainen chili
2 laakerinlehteä
140g Mutti-tomaattipyrettä
8dl vettä
 
porkkanoita


Leikkaa ulkofile noin 1cm paksuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli, valkosipulit ja chili kevyesti padassa haluamassasi rasvassa. Lisää mausteet, tomaattipyre, inkivääri ja vesi ja sekoita. Lisää possun viipaleet kuumaan liemeen ja anna hautua hiljalleen kannen alla liedellä noin 3-4 tuntia. lyhempikin aika riittää, mutta maku paranee mitä kauemmin hauduttaa. Voit toki hauduttaa uunissakin. Lisää porkkanat loppuvaiheessa, etteivät ole ihan ylikypsiä. Voit lisätä porkkanoiden lisäksi muitakin haluamiasi juureksia.

Tämä on pata, joka valmistuu ilman vahtimista ja voit lähteä vaikka ulkoilemaan.


2 kommenttia:

  1. Heippa! FB:sta löytyy Rauman Seudun Bloggaajat - ryhmä, johon ovat erittäin lämpimästi tervetulleita kaikki lähiseudulla kirjoittelevat! Liitythän, jos kaipaat lukulistallesi raumalaista luettavaa (tai omalle blogillesi uusia lukijoita) :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu! Voisin liittyäkin ryhmään, mutta jostain syystä en nyt löytänyt koko ryhmää. Tuskin se on sama asia kuin "Rauman Seudun Käppänät" ;-) :D

      Poista