Sivut

maanantai 20. huhtikuuta 2015

BBQ-maustetut lehtikaalisipsit

 

Lehtikaali on ollut jo parin vuoden ajan trendikästä. Muutama vuosi sitten sitä ei ollut missään ja nyt sitä saa jo pienemmistäkin kaupoista. Sitä on helppo kasvattaa myös itse ja se kestää hyvin kylmempääkin säätä, mutta valitettavasti meillä ovat toukat usein ehtineet ruokapöytään ennen meitä.
Lehtikaali on monipuolinen vihannes sillä se sopii muun muassa salaattiin, keittoihin, smoothieen, wokkeihin ja uuniruokiin. Se on siitä kiitettävä kypsennettävä, että se säilyttää vihreän värinsä ja napakan rakenteensa pidempään kuin esimerkiksi pinaatti.
 

Lehtikaalista tehtyihin sipseihin törmäsin ensimmäistä kertaa reilu kolme vuotta sitten Youtubessa, jolloin ne eivät olleet rantautuneet vielä Suomeen. No pakkohan niitä oli testata. Ekokaupoissakin myydään valmiita sipsejä, mutta hinta on suolainen. Itse tehden saa myös tehtyä juuri sen makuisia kuin itse haluaa. Tällä kertaa maustoin sipsin barbequen henkeen. Halutessaan voi mausteena käyttää pelkkää suolaakin, mutta suosittelen kokeilemaan eri mausteyhdistelmiä.
 

LEHTIKAALISIPSIT
150-200g lehtikaalia
2tl öljyä
0,25-½tl suolaa
½tl maustepippuria
0,25tl mustapippuria
1tl savupaprikaa
1tl sipulijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
Revi lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi pellille leivinpaperin päälle. Lehtiruodin voi käyttää vaikka smoothieen. Lehtikaalin tulisi olla pellillä yhdessä kerroksessa, joten älä väkisin yritä täyttää peltiä liikaa. Ripottele päälle öljy ja keskenään sekoitetut mausteet. Hiero mausteet ja öljy lehtikaaliin käsin, niin, että kaikki palat olisivat kutakuinkin tasaisesti öljyn ja mausteiden peitossa. Paista uunissa 150-175C noin 15-20min keskitasolla kunnes ovat kuivahtaneet rapeiksi. Varo polttamasta sipsejä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti