keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

BBQ-kastike


Tein BBQ-kastiketta ensimmäistä kertaa (siis omasta päästäni) viime kesänä kun teimme koko perheen kesken nyhtöpossua. Raadin mukaan oma sävellykseni voitti äidin netistä ottaman reseptin, joten olen tässä yrittänyt toistaa viime kesäistä soosia. Silloin ei tietenkään tullut kirjoitettua ylös aineita ja määriä, joten taas mennään oman pään mukaan. Oli miten oli, niin maukasta tuli tästäkin ja kelpasi kebabin kylkeen enemmän kuin hyvin.
 
BBQ-KASTIKE
 
1 iso keltasipulia
1 iso punasipulia
3 valkosipulin kynttä
2rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
½tl mustapippuria
1tl maustepippuria
1rkl savupaprikajauhetta
2tl paprikajauhetta
1tl inkiväärijauhetta
1rkl meiramia
1rkl timjamia
½tl chilihiutaleita
1 prk (400g) tomaattimurskaa
10 tippaa toffeesteviaa, hunajaa tai erytritolia
2dl vettä
Pilko sipulit ja valkosipulit hienoksi. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä, kunnes kuullottuvat. Lisää mausteet kerralla ja paista hetki. Lisää tomaattimurska, vesi ja makeutus ja keitä kunnes kastike saostuu. Valmiin kastikkeen voi halutessaan ajaa teho- tai sauvasekoittimella hienoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti