Sivut

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kinkku-fenkolisalaatti


Fenkoli kuului vielä muutama vuosi sitten siihen harvojen kasvisten joukkoon, joita en voinut sietää. Nyt sekin on muuttunut ja suorastaan rakastan sitä. En tiedä miten tuo tapahtui, yhtenä päivänä vain huomasin pitäväni siitä.
Fenkolin lakritsainen maku sopii erinomaisesti kalaan ja possuun sekä tietysti myös muihin kasviksiin sekoitettuna. Idea tähän salattiin syntyi puhtaasti niistä aineksista mitä kaapissa oli. Fenkoli on rakenteeltaan ihanan rapeaa kuten keräkaali. Kurkku tuo salaattiin raikkautta ja kinkku savuista ja suolaista makua. Sekaan yksinkertainen jogurttikastike niin kevyt ja helppo salaatti on valmis. Salaatti sopii hyvin myös esimerkiksi uuniperunoiden täytteeksi tai suolaisten vohveleiden kanssa alkupalana tarjottavaksi, kunhan ainekset pilkkoo riittävän pieniksi.

KINKKU-FENKOLISALAATTI
1 fenkoli pieneksi kuutioituna
½-1 kurkku pieneksi kuutioituna
150g hyvälaatuista kinkkua pieneksi kuutioituna
kourallinen tuoretta tilliä silputtuna
2dl soijajogurttia, tavallista jogurttia tai kermaviiliä
1tl pippurisekoitusta
(suolaa)
2tl sitruunamehua
2tl valkoviinietikkaa
2tl kuivattua basilikaa
Sekoita jugurtin joukkoon pippuri, sitruunamehu, viinietikka ja basilika. Lisää halutessasi suolaa, mutta huomioi kinkun suolaisuus. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti