keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Lähes sokeriton kuplatoffee (Honeycomb)


Honeycomb bar on rapeaa, ilmakuplia täynnä olevaa toffeeta patukan muodossa. En ole varma myydäänkö noita patukoita Suomessa, mutta ainakin ulkomailta niitä saa. Päätin kokeilla toffeen valmistusta Daim-ohjeen pohjalta sekoittamalla valmiiseen toffeeseokseen soodaa. Soodan lisäys saa massan kuohumaan, jolloin jäähtyneessä toffeessa on hauska rakenne. Omassa toffeessani kuplat jäivät melko pieniksi sillä, en saanut sitä jäähtymään kovin nopeasti. Pienet kuplat toffeeseen silti jäi. Halutessasi voit kuorruttaa levyn vielä suklaalla, mutta minulla iski laiskuus ;-)



LÄHES SOKERITON KUPLATOFFEE
45g kirkastetttua voita tai kookosöljyä
3rkl kookospalmusiirappia
½tl soodaa
Laita voi, siirappi ja erytritoli kattilaan. Sulata ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sooda ja kaada seos välittömästi leivinpaperin päälle. Kannattaa suojata alapuoli vaikka sanomalehdellä, sillä seos on tulikuumaa. Anna jäähtyä täysin ja murra paloiksi.







2 kommenttia:

  1. Ah näyttää ihanalta :D Tää lähtee ehdottomasti kokeiluun! :)
    Oon täällä niin usein pyörimässä että täytyy vihdoin liittyä lukijaksi :D

    / / love - m.i.e. .com

    VastaaPoista