Sivut

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Maidoton vaniljakastike (munaton, sokeriton, gluteeniton, viljaton, vegaaninen, helppo ja nopea)


Vaniljakastike on klassinen tarjottava makeiden piirakoiden kanssa. Perinteiseen kotitekoiseen kastikkeeseen tosin tulee maitoa, sokeria, usein munaa ja ehkä kermaakin. Entä jos nuo kaikki jättää pois niin mitä jää jäljelle?
Tein vaniljakastikkeesta oman maidottoman, munattoman ja sokerittoman version, josta tuli aivan taivaallista. Valmistaminenkin käy nopeammin kuin perinteisen vaniljakastikkeen valmistus, joka tapahtuu keittämällä. Tämä kastike soveltuu myös raakaruokavalioon.


MAIDOTON, MUNATON JA SOKERITON VANILJAKASTIKE
2dl cashewpähkinöitä
1,5dl vettä
hyppysellinen suolaa
15 tippaa vaniljasteviaa

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja hienonna seos tasaiseksi.





6 kommenttia:

  1. Onko cashewit liotettuja vai kuivia? Kuulostaa hyvältä reseptiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin kuivia, mutta voi ne toki liottaakin :) Ainakin jos tehosekoitin ei ole kovin tehokas, niin saa paremmin sileän lopputuloksen liottamalla. Ja tuleehan pähkinöistä siten ruuansulatukselle helpommin käsiteltäviä, mutta olin laiska ja iskin kaikki kerralla kulhoon ja se oli siinä :D

      Poista
  2. Eihän tämä rasvaton ohje ole, kun on cashewpähkinöitä .Mutta varmaan hyväähän tää on.mun ystäväni lapsella ei saa olla rasvaa joten ei sovellu hänelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, en ole sanonutkaan tämän olevan rasvaton. 😊

      Poista
  3. Moi, tylsä kysymys mutta jos ei ole steviaa, niin millä määrällä sokeria tai esim vaniljasokeria (sis aitoa vaniljaa) sen voisi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokeria (tavallista) voi laittaa maun mukaan esim. muutama ruokalusikallinen. Jos käytät vaniljasokeria, niin sitä varovaisemmin ja lisämakeudeksi vielä tavallista sokeria, sillä vaniljasokerissakin on vanilliinia, joka suuremmissa määrissä on kitkerää.

      Poista