Vuoden alussa monet keventävät ruokavaliotaan joulukuun
herkkujen jälkeen. Päätin kehitellä, jonkun kevyemmän, mutta herkullisen
leivonnaisen ja päädyin vadelma-suklaapaloihin. Tulin jokin aika sitten
ostaneeksi suklaariisiproteiinijauhetta (Sun Warrior), josta olin kuullut
puhuttavan hyvää. Toisin sanoen, sen maku ei olisi yhtä viljainen ja kitkerä,
kuin riisiproteiinissa usein on. Hankinta osoittautui hyväksi, maku on ihan
mukiin menevä, ei lainkaan kitkerä, mutta pieni viljainen, riisiproteiinille
tyypillinen vivahde siitäkin löytyy. Siitä ei taida päästä millään eroon, mutta
ehdottomasti tämän tuotteen kanssa ollaan plussan puolella maustamattomaan
riisiproteiiniin verrattuna. Valmiissa leivonnaisissa viljaisuus ei maistunut
eikä tuntunut yhtään. Nämä kevyet
suklaa-vadelmapalat valmistuvat vain aineet keskenään sekoittamalla ja
paistamalla taikina uunissa. Jos haluat, voit paseerata vadelmista siemenet
pois, mutta minua ne eivät haitanneet.
KEVYET
PROTEIINIPITOISET VADELMA-SUKLAABROWNIET
(noin 10kpl)
3 isoa munaa
1,25dl
vadelmasurvosta (soseuta tuoreita tai pakastevadelmia haarukalla ja mittaa
survos)
½dl erytritolia (tai
haluamaasi sokeria, jos sokerittomuus ja keveys ei ole tärkeää)
2rkl haluamaasi
makeuttamatonta kasvimaitoa
2dl
suklaariisiproteiinia (Sun Warrior)
1rkl vaaleaa
pellavajauhetta
1tl leivinjauhetta
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon loput aineet ohjeen
mukaisessa järjestyksessä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, noin
12x21cm vuokaan ja paista sitä uunissa 175C noin 20 minuuttia. Jos pinta alkaa
tummua liikaa paistamisen aikana, niin laita vuoan päälle leivinpaperi. Anna
kakun jäähtyä täysin ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä
jääkaapissa.
Onnistusikohan jauhemaisella stevialla? Kuinkakohan paljon sitä pitäisi laittaa..?
VastaaPoistaSaattaisi onnistuakin, koostumus voi tosin olla hieman toisenlainen, mutta varmuudella en voi sanoa, kun en ole testannut. Jauhemaistakin steviaa on monenlaista. On sitä itseään 100% steviaa jota riittää aivan pieni määrä ja sitten on olemassa myös jatkettua joka on makeudeltaan sokerin luokkaa. Tarkkaa määrää en osaa kokeilematta sanoa, mutta vinkiksi antaisin, että laita vähän kerrallaan ja maistele taikinaa, kunnes makeus on sopiva. Maustetut riisiproteiinithan sisältävät jo itsessään makeutusta (steviaa).
PoistaMinä taas pohdin tuon riisiproden korvaamista ? Leivonta proteiini ja kaakaojauhoja ?
VastaaPoistaEn ole kokeillut näitä muulla tavoin, mutta yksi mahdollisuus on korvata protskujauhe esim. kookosjauhojen ja kaakaojauheen sekoituksella sekä lisätä vähän makeutusta.
Poista