Sivut

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kevyet proteiinipitoiset vadelma-suklaabrowniet (maidoton, sokeriton, gluteeniton, vhh, paleo)


Vuoden alussa monet keventävät ruokavaliotaan joulukuun herkkujen jälkeen. Päätin kehitellä, jonkun kevyemmän, mutta herkullisen leivonnaisen ja päädyin vadelma-suklaapaloihin. Tulin jokin aika sitten ostaneeksi suklaariisiproteiinijauhetta (Sun Warrior), josta olin kuullut puhuttavan hyvää. Toisin sanoen, sen maku ei olisi yhtä viljainen ja kitkerä, kuin riisiproteiinissa usein on. Hankinta osoittautui hyväksi, maku on ihan mukiin menevä, ei lainkaan kitkerä, mutta pieni viljainen, riisiproteiinille tyypillinen vivahde siitäkin löytyy. Siitä ei taida päästä millään eroon, mutta ehdottomasti tämän tuotteen kanssa ollaan plussan puolella maustamattomaan riisiproteiiniin verrattuna. Valmiissa leivonnaisissa viljaisuus ei maistunut eikä tuntunut yhtään.  Nämä kevyet suklaa-vadelmapalat valmistuvat vain aineet keskenään sekoittamalla ja paistamalla taikina uunissa. Jos haluat, voit paseerata vadelmista siemenet pois, mutta minua ne eivät haitanneet.
KEVYET PROTEIINIPITOISET VADELMA-SUKLAABROWNIET
(noin 10kpl)
3 isoa munaa
1,25dl vadelmasurvosta (soseuta tuoreita tai pakastevadelmia haarukalla ja mittaa survos)
½dl erytritolia (tai haluamaasi sokeria, jos sokerittomuus ja keveys ei ole tärkeää)
2rkl haluamaasi makeuttamatonta kasvimaitoa
2dl suklaariisiproteiinia (Sun Warrior)
1rkl vaaleaa pellavajauhetta
1tl leivinjauhetta
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon loput aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 12x21cm vuokaan ja paista sitä uunissa 175C noin 20 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa paistamisen aikana, niin laita vuoan päälle leivinpaperi. Anna kakun jäähtyä täysin ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.





4 kommenttia:

  1. Onnistusikohan jauhemaisella stevialla? Kuinkakohan paljon sitä pitäisi laittaa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaisi onnistuakin, koostumus voi tosin olla hieman toisenlainen, mutta varmuudella en voi sanoa, kun en ole testannut. Jauhemaistakin steviaa on monenlaista. On sitä itseään 100% steviaa jota riittää aivan pieni määrä ja sitten on olemassa myös jatkettua joka on makeudeltaan sokerin luokkaa. Tarkkaa määrää en osaa kokeilematta sanoa, mutta vinkiksi antaisin, että laita vähän kerrallaan ja maistele taikinaa, kunnes makeus on sopiva. Maustetut riisiproteiinithan sisältävät jo itsessään makeutusta (steviaa).

      Poista
  2. Minä taas pohdin tuon riisiproden korvaamista ? Leivonta proteiini ja kaakaojauhoja ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut näitä muulla tavoin, mutta yksi mahdollisuus on korvata protskujauhe esim. kookosjauhojen ja kaakaojauheen sekoituksella sekä lisätä vähän makeutusta.

      Poista