Kun vihdoin ja viimein sain onnistumaan (useamman kokeilun jälkeen) itse tehdyt
vähäsokerisemmat Milky Way -patukat, paloin halusta kokeilla myös
Snickers-patukoita. Nougatin pohja on sama kuin Milky Way -patukoissa, mutta
lisäsin siihen vielä sokeritonta maapähkinävoita. Täytteeseen lisäsin vielä
suolapähkinöitä tuomaan rapeaa suutuntumaa ja tasapainottamaan muuten todella
makeita suklaapatukoita. Herkullisia olivat nämäkin ja terveellisempiä kuin
aito Snickers. Tosin nämä ovat hieman suuritöisiä, mutta vaivansa väärtti.
Tein näihin patukoihin pelkästään pinnan ja pohjan suklaasta
ja jätin reunat paljaiksi (laiskuus iski). Voit halutessasi kuorruttaa myös
koko patukan suklaalla, mutta on nämäkin ihan hauskoja, näkee ainakin heti mitä
sisällä on.
ITSE TEHTYT
TERVEELLISEMMÄT SNICKERS-PATUKAT
Nougat:
1,5dl erytritolia
5rkl kiinteää hunajaa
2 isoa valkuaista
½tl suolaa
(1tl vaniljauutetta)
0,25tl
vaniljajauhetta
1dl sokeritonta
maapähkinävoita (lisää siihen 1rkl kuumaa vettä, jotta se hieman notkistuu, jos
se on kovin paksua)
Toffee:
90g voita tai maidotonta margariinia
5rkl kookospalmusiirappia tai hunajaa
4rkl haluamaasi kasvimaitoa
2dl erytritolia
½tl ksantaania
Kuorruttamiseen
haluamaasi (maidotonta) suklaata (suosittelen tummaa, sillä täyte on todella makea)
Laita erytritoli ja hunaja kattilaan ja kuumenna seosta
miedolla lämmöllä, kunnes erytritoli ja hunaja sulavat tasaiseksi seokseksi.
Nosta lämpötilaa ja anna seoksen kiehahtaa. Aseta lämpömittari kattilaan ja
keitä seosta kunnes se on noin 150C.
Sillä välin vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon samalla
sähkövatkaimella kovaa vatkaten. Aseta kulho kylmään veteen ja jatka
vatkaamista, kunnes seos jäähtyy ja hieman jämähtää. Lisää nuolijalla
käännellen joukkoon vaniljajauhe (ja halutessasi vaniljauute, ei pakollinen!).
Lisää maapähkinä voin joukkoon noin kolmannes
nougatseoksesta pieninä nokareina ja kääntele nougat nuolijalla sekaan, jotta
maapähkinä voi hieman notkistuu ja sekoittuu paremmin nougatin joukkoon. Lisää
loput nougatista sekaan käännellen ja levitä nougatseos leivinpaperin päälle
pellille haluamasi paksuiseksi levyksi (miten paksun täytteen sitten
haluatkin). Ota huomioon, että näihin tulee täytteeksi vielä toffeeta.
Anna kuivahtaa peittämättä huoneen lämmössä seuraavaan
päivään.
Tee nougatille suklaapohja. Itse tein pohjan suklaan
piirtämällä leivinpaperille nougatlevyn kokoisen alueen ja levittämällä sille
ohuen kerroksen sulaa tummaa suklaata. Sen jälkeen nostin leivinpaperin nougat
levyn päälle suklaa puoli nougatia vasten ja annoin suklaan jähmettyä. Sitten
poistin leivinpaperin ja käänsin nougatlevyn toisin päin leikkuulaudan avulla,
jolloin suklaasta tuli pohja. Vaihtoehtona on myös tehdä ensin pohjaan tuleva
suklaalevy ja levittää nougatmassa sen päälle.
Tämän jälkeen ripottele pinnalle suolapähkinät.
Valmista toffee. Laita aineet kattilaan ksantaania
lukuun ottamatta. Kiehauta seos ja keitä sitä muutama minuutti. Ota seos pois
hellalta ja vatkaa joukkoon ksantaani. Tässä vaiheessa kannattaa olla tarkka,
sillä ksantaani paakkuuntuu helposti kuumaan seokseen, jos sitä pääsee joukkoon
liian suurina klöntteinä. Kannattaa siis ripotella sitä hiljalleen samaan
aikaan vispilällä voimakkaasti vatkaten. Jäähdytä seosta kunnes se paksuuntuu
ja kaada sitten toffee nougatlevyn päälle. Levitä se tasaiseksi kerrokseksi ja
laita jääkaappiin jähmettymään.
Kun toffee on jähmettynyt, voit leikata levyn haluamasi
kokoisiksi paloiksi ja kuorruttaa ne suklaalla tai tehdä levylle kannen samaan
tapaan kuin pohjankin ja jättää reunat paljaaksi. Jos teet kuoren ja leikkaat
levyn vasta sen jälkeen paloiksi, kannattaa käyttää terävää veistä jonka kastaa
aina ennen leikkausta kuumaan veteen, sillä pintasuklaa lohkeaa helposti.
Säilytä Snickers-patukoita viileässä. Voi myös pakastaa!
NAM! Näyttää kuolattavan hyvältä :D Ihania kuvia oot räpsiny <3
VastaaPoistaKiitos Patricia! :)
PoistaVarmasti herkkullisia!
VastaaPoista:)
PoistaVoiko erytritolin korvata esim stevialla?
VastaaPoistaEn ole kokeillut, mutta pelkään, että ainakin nestemäisellä stevialla ei onnistu, sillä koostumus muuttuu.
Poista