Sivut

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Laskiaispullat (gluteeniton, viljaton, sokeriton, hiivaton, maidoton, vhh)


Laskiaispullat kuuluvat pakollisena osana laskiaiseen. Pyöräytin sitten omat viljattomat, sokerittomat ja maidottomat pullat käyttäen omaa viljatonta pullataikinaani, hillona chiansiemenistä tehtyä stevialla makeutettua vadelmahilloa sekä kookoskermasta vatkattua vaahtoa. Pidin kovasti, toivottavasti sinäkin! :) Mikäli tavalliset laskiaispullat tuntuvat tylsiltä, niin kokeile vaihteeksi laskiaispullapizzaa!

LASKIAISPULLAT ILMAN VILJOJA, MAITOA JA SOKERIA
(16kpl)
mantelilastuja
itse tehtyä sokeritonta chia hilloa
1-2 purkkia täysrasvaista kookosmaitoa

Valmista pullat ohjeen mukaan ja ripottele niiden päälle mantelilastuja ennen paistoa (tämä on vain koristeeksi, voi jättää poiskin, jos haluaa).
Valmista hillo ohjeen mukaan.
Valmista kookoskermavaahto avaamalla kookosmaitopurkki. Kaavi pinnalle noussut paksu kookosmassa erilliseen kulhoon. Jätä neste purkkiin, tähän käytetään vain paksu kookosmassa. Laita kookosmassa jääkaappiin. Vaihtoehtoisesti olet voinut säilyttää purkkeja jääkaapissa ennen käyttöä, jolloin sose on jo valmiiksi kylmää ja siten käyttökelpoista. Vatkaa jäähtynyt kookosseos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Halkaise jäähtyneet pullat. Halutessasi voit kovertaa pohjasta hieman pois, jolloin tilalle mahtuu enemmän täytettä. Täytä pullat hillolla ja kookosvaahdolla ja aseta kansi paikalleen. Tarjoile esimerkiksi kuuman maidottoman kaakaon kera.
2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! Vaikuttaa ihanan helpolta ja nopealta.
    PS: Valkoinen teksti ei näy valkoista taivasta vasten ;)

    VastaaPoista