Innostun aina kaikista vähän tavanomaisesta poikkeavista
resepteissä ja palan halusta kokeilla uusia makuja ja makuyhdistelmiä. Tykkään
yhdistellä sellaisiakin makuja ja raaka-aineita, joita ei ole usein totuttu
yhdistämään. Välillä niistä syntyy aivan ihania uusia makuelämyksiä, toisinaan
taas lopputulos on syömäkelvotonta, mutta ei voi tietää ellei kokeile!
Katselin joku päivä keittiön maustekorissa
nököttävää balsamiviinietikkapulloa. Halusin maustaa sillä broilerin, mutta
mitä muuta siihen pistäisin? Pohdin asiaa, mutta pää löi tyhjää. Eipä auttanut
muu kuin käydä kaikki kodin maustelaatikot ja -hyllyt läpi, josko jotain
ajatusta tulisi. Vaniljatanko se siellä huuteli kaapin perällä, joten tartuin
siihen. Vanilja ja tumma balsamico, ei taatusti huono yhdistelmä. Olenhan
aikaisemminkin kokeillut vaniljaa suolaiseen ruokaan tehdessäni paistettuja parsoja pekonilla vaniljalla maustettuna, ja silloin totesin niiden olevan
parempia kuin ilman vaniljaa. Tässä kohtaa voi varmaan todeta, että siitä se
idea sitten lähti!
Ajattelin, että pelkkä balsamico ja vanilja kaipaisi vielä
ympärilleen hieman jotain muuta, joten lisäsin mukaan vielä hivenen kanelia ja
sipulijauhetta. Broilerin paistamiseen käytin kookosöljyä, sillä ajattelin sen
sopivan hyvin makumaailmaan ja täydentävän makuja. Koska nautin broilerit
Detox-kuurini aikana, en voinut käyttää voita, joten siinäkin mielessä kookos
oli hyvä vaihtoehto. Valmiiden pihvien päälle ripottelin vielä paahdettuja
pinjansiemeniä, jotka toivat kivan pähkinäisen aromin annokseen. Kokeilu oli
kerrankin aivan täydellinen, vaniljan ja balsamicon liitto on napakymppi!
BALSAMICOLLA JA
VANILJALLA MAUSTETUT BROILERIT
3 broilerin
fileepihviä nuijittuna ohuemmaksi
suolaa maun mukaan
½dl tummaa balsamicoa
½tl vaniljajauhetta
1mm ceyloninkanelia
½tl sipulijauhetta
(ripaus sokeria tai
pari tippaa steviaa, jos haluat makeampaa. Laitoin 3 tippaa steviaa)
1rkl kookosöljyä
pinjansiemeniä
Sekoita kookosöljyä, broileria ja suolaa lukuun ottamatta
kaikki aineet sekaisin esimerkiksi lasissa. Paista broilerit kypsiksi
kookosöljyssä ja mausta suolalla. Suosittelen ottamaan broilereiden pintaan
kunnon värin, sillä se tuo lisää makua. Kaada balsamicoseos pannulle ja keitä
seos kokoon samalla broilereita siinä käännellen. Ripottele lopuksi pinnalle
kuivalla pannulla miedolla keskilämmöllä kevyesti paahdetut pinjansiemenet.
Tarjoile!
Kuulostaa herkulliselta! Voisiko tässä käyttää ihan niitä vaniljatangon siemeniä? Mikähän silloin olisi määrä?
VastaaPoistaVoi käyttää, kokeile vaikka yhdellä tangolla ja ne tangon jämät voi lopuksi iskea sokerirasiaan, niin saa kotitekoista vaniljasokeria :)
Poista