Sivut

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Balsamicolla ja vaniljalla maustetut broilerinpihvit (gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton, sokeriton, paleo, vhh)


Innostun aina kaikista vähän tavanomaisesta poikkeavista resepteissä ja palan halusta kokeilla uusia makuja ja makuyhdistelmiä. Tykkään yhdistellä sellaisiakin makuja ja raaka-aineita, joita ei ole usein totuttu yhdistämään. Välillä niistä syntyy aivan ihania uusia makuelämyksiä, toisinaan taas lopputulos on syömäkelvotonta, mutta ei voi tietää ellei kokeile!
Katselin joku päivä keittiön maustekorissa nököttävää balsamiviinietikkapulloa. Halusin maustaa sillä broilerin, mutta mitä muuta siihen pistäisin? Pohdin asiaa, mutta pää löi tyhjää. Eipä auttanut muu kuin käydä kaikki kodin maustelaatikot ja -hyllyt läpi, josko jotain ajatusta tulisi. Vaniljatanko se siellä huuteli kaapin perällä, joten tartuin siihen. Vanilja ja tumma balsamico, ei taatusti huono yhdistelmä. Olenhan aikaisemminkin kokeillut vaniljaa suolaiseen ruokaan tehdessäni paistettuja parsoja pekonilla vaniljalla maustettuna, ja silloin totesin niiden olevan parempia kuin ilman vaniljaa. Tässä kohtaa voi varmaan todeta, että siitä se idea sitten lähti!

Ajattelin, että pelkkä balsamico ja vanilja kaipaisi vielä ympärilleen hieman jotain muuta, joten lisäsin mukaan vielä hivenen kanelia ja sipulijauhetta. Broilerin paistamiseen käytin kookosöljyä, sillä ajattelin sen sopivan hyvin makumaailmaan ja täydentävän makuja. Koska nautin broilerit Detox-kuurini aikana, en voinut käyttää voita, joten siinäkin mielessä kookos oli hyvä vaihtoehto. Valmiiden pihvien päälle ripottelin vielä paahdettuja pinjansiemeniä, jotka toivat kivan pähkinäisen aromin annokseen. Kokeilu oli kerrankin aivan täydellinen, vaniljan ja balsamicon liitto on napakymppi!

BALSAMICOLLA JA VANILJALLA MAUSTETUT BROILERIT
3 broilerin fileepihviä nuijittuna ohuemmaksi
suolaa maun mukaan
½dl tummaa balsamicoa
½tl sipulijauhetta
(ripaus sokeria tai pari tippaa steviaa, jos haluat makeampaa. Laitoin 3 tippaa steviaa)
pinjansiemeniä
Sekoita kookosöljyä, broileria ja suolaa lukuun ottamatta kaikki aineet sekaisin esimerkiksi lasissa. Paista broilerit kypsiksi kookosöljyssä ja mausta suolalla. Suosittelen ottamaan broilereiden pintaan kunnon värin, sillä se tuo lisää makua. Kaada balsamicoseos pannulle ja keitä seos kokoon samalla broilereita siinä käännellen. Ripottele lopuksi pinnalle kuivalla pannulla miedolla keskilämmöllä kevyesti paahdetut pinjansiemenet. Tarjoile!



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Voisiko tässä käyttää ihan niitä vaniljatangon siemeniä? Mikähän silloin olisi määrä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi käyttää, kokeile vaikka yhdellä tangolla ja ne tangon jämät voi lopuksi iskea sokerirasiaan, niin saa kotitekoista vaniljasokeria :)

      Poista