Chian siemenet sisältävät paljon proteiinia ja kuitua sekä
omega-3-rasvahappoja. Nesteeseen sekoitettuna ne turpoavat ja muodostavat
geelimäisen seoksen, joten niiden avulla saa kätevästi valmistettua vanukasta.
Valmistin hyvin yksinkertaisen, mutta maukkaan chiakerrosvanukkaan
valmistamalla vaniljavanukkaan mantelimaidosta, vaniljajauheesta,
vaniljasteviasta ja chian siemenistä ja kerrostin sen yhdessä mustikoiden ja
mansikoiden kanssa, hyvä vaihtoehto esimerkiksi aamiaiselle, jälkiruoaksi tai
välipalaksi. Blogin Instagram-tiliä kannattaa seurata erityisesti ensi
viikolla, sillä luvassa on teeman mukaisia päivityksiä ;-)
CHIAKERROSVANUKAS
(2 annosta)
3dl haluamaasi
kasvimaitoa (käytin makeuttamatonta mantelimaitoa)
hyppysellinen suolaa
20-25 tippaa vaniljasteviaa
0,25tl
vaniljajauhetta
4rkl chian siemeniä
1½dl vadelmia tai
mansikoita
1½dl mustikoita
Sekoita kasvimaidon joukkoon suola, stevia, vanilja ja
lopuksi chian siemenet. Vispilä on paras väline tähän. Anna turvota vähintään
puoli tuntia tai kunnes seos on paksua. Tämän voi tehdä jo vaikka edellisenä
päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Laita lasiin kerroksittain
vaniljachiavanukasta ja marjoja. Tarjoile!
Ihanan näköinen ja aion kokeilla mustikoilla ja vadelmilla, ehkä hiukan jotain keltaista joukkoon. :)
VastaaPoistaHyvältä kuulostaa! Itse päädyin noihin väreihin juuri Ison Omenan vuoksi 😉. Juttuja reissusta ja mm. Whole Foodsista on tulossa myöhemmin kunhan ehdin kirjoittaa ja käymään läpi kaikki reilut 2500 kuvaa 😊
PoistaTerve taas!
VastaaPoistaSatuinpa hyvänä päivänä koska otsin hulluudessani chian siemeniä vaikken tiennyt mitä niillä tekisin mutta nytpä sitten tiedän. Näyttää hyvältä ja viitaten "Terveisiä helvetistä" - postaukseeni (9:n tunnin tikkuepisodi), niin ole tätä nykyä aika tarkka siitä että ruoan pitää olla sellaista ettei se jumita.
Mukavaa pääsiäisen jatkoa <3
Mä jo ihmettelin sun hiljaiseloa ja pelkäsin pahinta, mutta mukava kuulla, että sielläkin ollaan vielä elävien kirjoissa :) Chiavanukkaan sanotaan auttavan ummetukseen. Kaipa siitä jotain hyötyä on, vaikka itse luotan enemmän magnesiumoksidin voimaan! :D
PoistaHei! Ihan mielettömät sivut, luin hölmistyneenä melkein kaikki ohjeet. Ens viikolla aloitan pikkuhiljaa kokeilemaan onnistuisko minultakin :)
VastaaPoistaOnko sulla jo churrot kehittelylistalla vapuksi?
Kiitos ihanasta palautteestasi Päivi. Täytyy laittaa churrot listalle, joskus ne kävivät mielessä. 😊
Poistamistä tota stevia juttuu saa ostettuu?
VastaaPoistaNestemäisiä maustettuja stevioita saa erikoiskaupoista kuten esim. Ruohonjuuri sekä netistä tilaamalla esim. Foodin
Poista