Pidän kovasti thairuuasta ja yksi suurimmista suosikeistani
on cashewkana, jossa kananpaloja ja kasviksia on wokattu ja sekaan on lisätty
paahdettuja cashewpähkinöitä sekä makea ja suolainen kastike, joka tavallisesti
koostuu erilaisista soijakastikkeista, osterikastikkeesta ja palmusokerista. En
halunnut käyttää osterikastiketta sen sisältämän hiivauutteen takia vaan käytin
Punnitse ja säästä -liikkeestä ostamaani riisimisotahnaa. Sokerin voi
halutessaan korvata makeutusaineella ja chilitahnan jättää pois kokonaan, jos
haluaa miedon ruuan. Tämäkään versio ei ole varsinaisesti tulinen. Cashewkana
sopii hyvin länsimaalaiselle ensimmäisiksi thairuuiksi, sillä sen makumaailma
on tuttu eikä ruoka ole tulinen. Se onkin siten monen suosikkithairuoka.
Kasviksina voi käyttää mitä itse haluaa, sillä olen nähnyt
tässä ruuassa käytettävän myös muun muassa maissia, sieniä ja parsakaalia.
Eräällä Thaimaan lomalla söin tätä ruokaa vähintään joka toinen ilta hotellin lähellä olevassa ravintolassa, sillä niin hyvää se oli. Tarjoilija oppikin tietämään
tilaukseni eikä edes kysynyt enää mitä halusin vaan totesi vain hymyillen
"cashew chicken, no rice" :D Tämä versio on minun näkemykseni tuosta
annoksesta. En ole korianterin suuri ystävä, joten koristelin annoksen
lipstikkanipulla.
CASHEWKANA ILMAN
NATRIUMGLUTAMAATTIA JA HIIVAUUTETTA
(2-3 annosta)
Kastike:
1tl riisimisotahnaa
(tai muuta miso tahnaa tai 1-2rkl osterikastiketta)
2tl gluteenitonta
soijakastiketta
1tl kalakastiketta
(tai lisää soijakastiketta, jos kala-allergia)
2rkl kookospalmusokeria,
muuta ruskeaa sokeria tai erytritolia
(½tl makeuttamatonta
chilitahnaa (sambal oelek))
1tl seesamiöljyä
1-2 rkl vettä
300g broilerin
fileetä
½ punainen paprika
½ vihreä paprika
1 porkkana kuorittuna
½ mieto punainen
chili
1 mieto sipuli tai ½
keltasipulia
muutama kevätsipulin
varsi
pari isoa kourallista
cashewpähkinöitä
1-2rkl kookosöljyä
tai muuta kasviöljyä paistamiseen
koristeluun 1 mieto
punainen chili
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Paahda cashewpähkinät
kuivalla pannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne saavat väriä. Varo polttamasta!
Pilko broileri, paprikat ja sipuli suupalan kokoisiksi paloiksi. Halkaise
porkkana ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi chili ohuiksi renkaiksi,
koristeluun tuleva paksummiksi. Puolita kevätsipulit, jos ne ovat paksuja ja
pätki ne muutaman sentin mittaisiksi paloiksi.
Kuumenna öljy wokkipannussa todella kuumaksi. Lisää
broilerit ja paista kunnes ne ovat kypsiä ja pinnassa on väriä. Siirrä
broilerit lautaselle jättäen öljy pannuun ja paista siinä sen jälkeen ensin
porkkana, kunnes saa hieman väriä, lisää paprikat, sipuli ja chili ja paista
vielä hetki. Lisää pannuun broilerit, cashewpähkinät ja kevät sipuli. Sekoita
ja kaada päälle kastike ja kypsennä vielä noin minuutti. Koristele annos paksummilla
chiliviipaleilla sekä korianterilla tai lipstikalla ja tarjoile sellaisenaan
tai esimerkiksi riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti