Avokadosta sanotaan, ettei se kestä kuumennusta ja että
siitä tulee pahan makuista, jos sen kuumentaa. Koska kuitenkin avokadon
puolikkaissa kypsennetyt kananmunat ovat kovin suosittuja ja olen itsekin
kuumentanut avokadoa melko hyvällä menestyksellä (inhoan kuumennetun avokadon makua, pitää keksiä keino peittää maku, muuten ei uppoa), sain taas idean erittäin helppoon
ja nopeaan avokado-suklaakakkuun. Taikina valmistuu tehosekoittimessa ja
lopputuloksena on kakku, jonka rakenne on kuin kiinteää vanukasta, oikeastaan
paistettu suklaavanukasta. Tosin taikina muistutti ja maistukin aivan suklaavanukkaalta.
Kakku oli inspiraation tulos toiveesta, jossa pyydettiin
kakkua ilman erytritolia, sokereita, kookosta ja viljaa. Käytin makeutuksena
kuivattuja luumuja ja vaniljasteviaa. Ei ehkä se ihan kaikkein
vähähiilihydraattisin vaihtoehto, mutta tuosta kakusta riittää noin kuudelle (isoa annos) ja
ainut hiilihydraatin lähde kakussa on luumut ja kaakao. Koko kakussa on siten
hiilihydraatteja Finelin mukaan 40 ja annosta kohden noin 6,5. Ei mielestäni
kuitenkaan lainkaan paha. Tosin luumupaketin kyljessä olevan tiedon mukaan
laskettuna hiilareita annosta kohti tulee 10. En tiedä mistä ero ja kumpi
oikeassa. Onko pussin kyljessä olevassa luvussa kenties laskettu mukaan kuidut,
joita eivät imeydy?
Käyttämäni vuoka oli hieman iso, joten kakusta tuli
todella ohut (ei minulla ole sellaisia pieniä vuokia!), mutta jos tahdot
kakusta paksumman, niin tee taikina kaksinkertaisena tai käytä noin 15cm
vuokaa!
ÄÄRETTÖMÄN HELPPO JA
NOPEA JAUHOTON AVOKADO-SUKLAAVANUKASKAKKU
3 pienehköä avokadoa (verkkopusseissa olevia isompia yksilöitä)
100g kuivattuja
pehmeitä luumuja
4 isoa munaa
1dl haluamaasi
kasvimaitoa (käytin cashewmaitoa, mutta kaikki käy)
50 tippaa
vaniljasteviaa
0,25tl suolaa
4rkl kaakaojauhetta
3rkl voita,
kookosöljyä tai maidotonta margariinia sulatettuna
Halkaise avokadot ja koverra hedelmä lihat kuoristaan. Laita
ne ja kaikki muut aineet tehosekoittimeen ja hienonna aineet sileäksi seokseksi.
Leivinpaperoi noin 21cm (tai pienempi) irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista uunissa 175C noin 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile
haluamallasi tavalla.
Nam.Tämä tulee heti kokeiluun kun aineet on kotona.
VastaaPoistaKiitos ihanasta ohjeesta.
:) Kiitos! Toivottavasti pidät! Itse en voi sietää kuumennetun avokadon makua hiukkaakaan, maistuu mielestäni tosi pahalle, mutta tässä kakussa tuo maku peittyy lähes kokonaan kaakaon ansiosta! Halutessaan voi sekaan laittaa vielä vaikka hieman pikakahvijauhetta. Monet pitää todella paljon niistä avokadossa kypsennetyistä munista ja mun mielestä ne on jotain aivan kammottavaa, enkä ole mielestäni edes nirso! Sun olis pitänyt nähdä mun työkaverin ilme, kun pyysin avaamaan mulle smoothiepurkin joka oli jumittunut kiinni enkä saanut itse kantta auki. Väriltään niin myrkyn vihreää kuin vain olla jo voi mutta maku oli ihan kuin olisi rahkapullaa syönyt :D Juju onkin siinä, että tee siitä mahdollisimman pahan näköistä, niin voit olla varma, ettei sun eväitä syö kukaan muu :D
PoistaLoistava ohje korvasin kuitenkin luumut taateleilla ja jätin steviatipat pois. kiitos :)
VastaaPoista😊
PoistaTämä oli hyvää (varsinkin kylmänä :D), kiitos reseptistä! Korvasin munat 200 g:lla soseutettua pehmeää tofua ja hyvää tuli niinkin. Kiva idea nuo kuivaluumut makeutuksena, normaalisti olen käyttänyt taateleita, mutta luumuilla kakusta ei tullut niin äkkimakea. Varmasti teen tätä vastakin :)
VastaaPoistaKiitos paljon tofuvinkistä, pitää kokeilla joskus itsekin! :)
PoistaOnko kaakaojauhe sitä normaalia tummaa vai raakakaakaojauhetta?
VastaaPoistaVoi käyttää kumpaa haluaa. Itse käytin paahdettua kaakaojauhetta.
PoistaVoi käyttää kumpaa haluaa. Itse käytin paahdettua kaakaojauhetta.
Poista