Biscotti on italialainen mantelikeksi tai oikeastaan makea
mantelikorppu. Ne ovat todella hyviä ihan sellaisenaan syötynä, mutta niitä voi
myös tarjota esimerkiksi kahvin tai kaakaon kanssa, jolloin korppuja voi
italialaiseen tapaan dipata juomaan, jolloin ne hieman pehmenevät.
Reseptejä
löytyy monenlaisia, mutta päätin tehdä omani täysin viljattomasti käyttäen
kuiva-aineena pelkkää mantelia ja lopputuloksesta tuli mielestäni vähintään
yhtä hyvä, kuin viljoja sisältävä versio. Halutessaan voi taikinatangon voidella
kevyesti munalla ja ripotella päälle vielä mantelilastuja koristeeksi, mutta
jätin sen väliin, sillä kotona ei sattunut niitä olemaan.
Nämä ovat todella
helppo valmistaa ja taikinan myös valmistaa viidessä minuutissa. Suurin osa
ajasta kuluu paistamisessa. Annos on pieni, mutta voit halutessasi tuplata tai triplata tai jopa nelinkertaistaa sen.
ITALIALAISET
MANTELIKORPUT ELI BISCOTTI-KEKSIT
(n. 10kpl)
3dl mantelijauhetta
1dl mantelirouhetta
0,75dl erytritolia
eli Karppisokeria tai kookossokeria
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
0,25tl ksantaania
1 muna
15-20 tippaa
vaniljasteviaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita stevia munan
joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää muna kuivien aineiden joukkoon ja sekoita
tasaiseksi. Taikina on tiivistä ja muotoiltavaa. Muotoile tangosta n. 3cm leveä
ja noin 1-1½cm paksu tango leivinpaperoidulle pellille. Paista tankoa 200C
15-20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä (mutta älä polta!). Ota pois uunista
ja säädä uuni 150C. Anna tangon jäähtyä minuutti pari ja leikkaa se
vinoviipaleiksi. Anna palojen jäähtyä vielä noin 5 minuuttia ja käännä ne
sitten leikkauspinta ylöspäin. Paista korppuja 150C vielä noin 10 minuuttia.
Sammuta uuni ja avaa uunin luukkua hieman ja anna keksien kuivua vielä
jälkilämmössä noin 15 minuuttia. Ota pois uunista. Tässä vaiheessa biscotit
ovat hieman pehmeitä, mutta anna niiden jäähtyä täysin, jolloin ne kovettuvat
täysin.
Ollut teeselistalla julkaisusta asti, mutta nyt vasta pääsi uuniin��
VastaaPoistaVesi kielellä odotan��
T: satzu
Hienoa! :) Onnistuiko?
PoistaNams - nämä ovat hyviä. En malttanut tosin ekan maistiaisen jäähtyä kunnolla.. Tämä on tosi kiva blogi. Seuraavaksi aion leipoa porkkanasämpylöitä.
VastaaPoistaKiitos! Toivottavasti maistuu! :)
VastaaPoista