perjantai 8. huhtikuuta 2016

Biscotti-keksit (gluteeniton, viljaton, maidoton, sokeriton, vhh)


Biscotti on italialainen mantelikeksi tai oikeastaan makea mantelikorppu. Ne ovat todella hyviä ihan sellaisenaan syötynä, mutta niitä voi myös tarjota esimerkiksi kahvin tai kaakaon kanssa, jolloin korppuja voi italialaiseen tapaan dipata juomaan, jolloin ne hieman pehmenevät.
Reseptejä löytyy monenlaisia, mutta päätin tehdä omani täysin viljattomasti käyttäen kuiva-aineena pelkkää mantelia ja lopputuloksesta tuli mielestäni vähintään yhtä hyvä, kuin viljoja sisältävä versio. Halutessaan voi taikinatangon voidella kevyesti munalla ja ripotella päälle vielä mantelilastuja koristeeksi, mutta jätin sen väliin, sillä kotona ei sattunut niitä olemaan.
Nämä ovat todella helppo valmistaa ja taikinan myös valmistaa viidessä minuutissa. Suurin osa ajasta kuluu paistamisessa. Annos on pieni, mutta voit halutessasi tuplata tai triplata tai jopa nelinkertaistaa sen.
ITALIALAISET MANTELIKORPUT ELI BISCOTTI-KEKSIT
(n. 10kpl)
3dl mantelijauhetta
1dl mantelirouhetta
0,75dl erytritolia eli Karppisokeria tai kookossokeria
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
0,25tl ksantaania
1 muna
15-20 tippaa vaniljasteviaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita stevia munan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää muna kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taikina on tiivistä ja muotoiltavaa. Muotoile tangosta n. 3cm leveä ja noin 1-1½cm paksu tango leivinpaperoidulle pellille. Paista tankoa 200C 15-20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä (mutta älä polta!). Ota pois uunista ja säädä uuni 150C. Anna tangon jäähtyä minuutti pari ja leikkaa se vinoviipaleiksi. Anna palojen jäähtyä vielä noin 5 minuuttia ja käännä ne sitten leikkauspinta ylöspäin. Paista korppuja 150C vielä noin 10 minuuttia. Sammuta uuni ja avaa uunin luukkua hieman ja anna keksien kuivua vielä jälkilämmössä noin 15 minuuttia. Ota pois uunista. Tässä vaiheessa biscotit ovat hieman pehmeitä, mutta anna niiden jäähtyä täysin, jolloin ne kovettuvat täysin.










4 kommenttia:

  1. Ollut teeselistalla julkaisusta asti, mutta nyt vasta pääsi uuniin��
    Vesi kielellä odotan��
    T: satzu

    VastaaPoista
  2. Nams - nämä ovat hyviä. En malttanut tosin ekan maistiaisen jäähtyä kunnolla.. Tämä on tosi kiva blogi. Seuraavaksi aion leipoa porkkanasämpylöitä.


    VastaaPoista
  3. Kiitos! Toivottavasti maistuu! :)

    VastaaPoista