Tässä postauksessa kerron tarkemmin New Yorkin reissulla
testatuista ravintoloista ja matkan aikana syömistämme ruoista.
Varsinaisen matkakertomuksen löydät täältä.
Whole Foods -ruokakauppaketjua koskeva postaus löytyy täältä.
Whole Foods -ruokakauppaketjua koskeva postaus löytyy täältä.
La 19.3.
Matkan ensimmäiset ruoat nautittiin Karkkilan ABC:llä, jossa
tilasin itselleni sienimunakkaan, muiden tyytyessä paniiniin ja munkkiin.
Olivat kuulemma ihan hyviä. Samoin oma munakas oli perushyvä, tosin aavistuksen
liian suolainen.
Lentokentällä turvauduin Ramen-keittoon Two Tigers
-ravintolassa. Keitto oli maukas ja sopivan kevyt nautittavaksi ennen lentoa. Oli
elämäni ensimmäinen Ramen.
Lentokoneeseen olin tilannut gluteenittoman annoksen.
Ainakin Finnairilla erityisannoksissa on se vika, että jos olet tilannut
esimerkiksi gluteenittoman vaihtoehdon, niin siihen samaan on ympätty myös
suunnilleen kaikki muut erityisvaihtoehdot. Siten gluteenittomuuden lisäksi sain samalla kokea millaista on olla laktoosivaivainen kaloreita karttava diabeetikko hindu! Se oli kuivaa ja mautonta! Suolalla ja pippurilla sentään saa jotain
korjattua, mutta onhan tuo gluteeniton annos aika lattean näköinen verrattuna
normaaliin vaihtoehtoon. Mustikkakeittohan on sama asia kuin
suklaaleivos!
Myöhemmin kevyenä ateriana tarjottiin normaalina
vaihtoehtona kanaleipä, joka ei kuulemma ollut hääppöinen. Gluteenittomana
vaihtoehtona oli tomaatilla ja salaatilla täytetty leipä (olikohan siinä vielä
juustoa, en muista enää), joka sattui olemaan sama auringonkukkasämpylä, mitä
aiemmin oli lämpimän ruoan kanssa tarjottu. Leipä oli pakkauksessaan päässyt
vettymään ja mureni atomin palasiksi syödessä, mutta oli kuitenkin maultaan
ihan ok.
Ensimmäisenä New Yorkin iltana yritimme vain nopeasti ja
mahdollisimman pienellä vaivalla löytää jokin edes jotenkin kaikkia palvelevan ruokapaikkan ja päädyimme 5 Boro Burger nimiseen paikkaan.
Pikaruokapaikkoja New Yorkista löytyy sitten ihan joka paikasta, vieri vieressä. Sellaisen niin sanotusti kunnon ruokaa tarjoavan ruokapaikan löytäminen, joka sopisi koko matkaseurueen makuhermoille, kohtuu hinnalla, tuotti taas usein päänvaivaa. Ravintolan listalla oli paljon muun muassa hampurilaisia ja voileipiä ja muut tilasivat kanaa riisillä ja hampurilaisannokset. Minä tyydyin Cobb-salaattiin. Se oli ihan hyvä, muttei mikään ihmeellinen. Annos tosin oli reilu, sen sisältämä broileri maukasta ja tyydytti nälän. Silti 14 dollaria (sisälsi verot ja tipin) tuosta annoksesta tuntui ryöstöltä. Olen tottunut edullisempiin lomakohteisiin :D Palvelu toimi ravintolassa nopeasti ja se oli ystävällistä.
Pikaruokapaikkoja New Yorkista löytyy sitten ihan joka paikasta, vieri vieressä. Sellaisen niin sanotusti kunnon ruokaa tarjoavan ruokapaikan löytäminen, joka sopisi koko matkaseurueen makuhermoille, kohtuu hinnalla, tuotti taas usein päänvaivaa. Ravintolan listalla oli paljon muun muassa hampurilaisia ja voileipiä ja muut tilasivat kanaa riisillä ja hampurilaisannokset. Minä tyydyin Cobb-salaattiin. Se oli ihan hyvä, muttei mikään ihmeellinen. Annos tosin oli reilu, sen sisältämä broileri maukasta ja tyydytti nälän. Silti 14 dollaria (sisälsi verot ja tipin) tuosta annoksesta tuntui ryöstöltä. Olen tottunut edullisempiin lomakohteisiin :D Palvelu toimi ravintolassa nopeasti ja se oli ystävällistä.
Su 20.3
Sunnuntaina toistui sama kuvio kuin edellisenä iltana.
Veneretken jälkeen alkoi kaikilla olla sen verran nälkä, että päätettiin
lounastaa matkanvarrella vastaan tulleessa Broadway Deli & Cafe
-ravintolassa, joka oli tarjonnaltaan edellisen kaltainen. Myös tilaamamme
annokset olivat samanlaisia, kanasalaattia ja hampurilaisateriat. Kaikki olivat
tyytyväisiä annoksiinsa ja myös tarjoilu oli ystävällistä ja nopeaa. Taisi olla
ensimmäinen kerta kun syön raakaa punajuurta (tai sitten se oli todella,
TODELLA al dente), mutta se oli itse asiassa ihan hyvää. Suomessa ei tosin
taideta suositella punajuuren syömistä raakana, mutta nyt ei ollakaan Suomessa.
Nyt ollaan lomalla!
Illalla söimme Macy's-ostoskeskuksessa sijainneessa
italialaisessa ravintolassa nimeltä Stella Trattoria. Ravintola oli
sisustukseltaan ja tunnelmaltaan todella viihtyisä ja meitä palveli taatusti
maailman ystävällisin, avuliain ja herttaisin tarjoilija. Päädyin
ankkaconfitiin, josta lopulta yllätyin, kuin pieni annos se olikaan. Maku oli
kuitenkin todella hyvä, paras ruoka tähän asti, vaikka kallis olikin (27
dollaria). Muut tilasivat pizzat ja mozzarellalla täytettyjä friteerattuja
riisipalloja tomaattikastikkeessa (Arancini) ja olivat myös erittäin
tyytyväisiä annoksiinsa. Tässä paikassa myös kysyttiin mahdolliset
ruoka-aineallergiat ja tarjolla oli myös gluteenitonta pastaa.
Ma 21.3
Aamiaisen turvin jaksettiin pitkälle iltapäivään, jolloin
istuimme hotellimme vieressä olevaan puistoon syömään hot dogit. Siinä ollut
makkara oli yllätyksekseni todella hyvä! Alunperin ajattelin ottaa
vihersmoothien, mutta mainostetut smoothiet olivatkin vasta tulossa tarjontaan,
eikä niitä ollut vielä saatavilla, niin minulle ilmoitettiin: "Smoothieta
ei ole vielä saatavilla, niin tilasin sullekin hot dogin" :D Asia pihvi!
Ei kun siis nakkimakkara!
Paluumatkalla poikkesin hotellimme vieressä olleeseen
ruokakauppaan, josta keräsin buffetpöydästä itselleni rasiaan mieleiseni kokonaisuuden9. Tarjolla oli paistettua broileria, salaatteja, sushia, kypsennettyjä ja
marinoituja kasviksia, possua, nautaa, tofua, erilaisia riisisekoituksia,...siis
paljon kaikkea hyvää, mistä voi valita vapaasti oman maun mukaan. Pidin
erityisesti tulisista herkkusienistä, parsasta ja eräästä vihreästä
kasviksesta, epäilen sen olleen broccoli rabe. Onkohan sille edes
suomenkielistä nimeä? Mutta se toi minulle kovasti mieleen
thaikeittiösuosikkini Morning Gloryn. Sillä annoksella herkuteltiin sitten
illalla hotellilla.
Ti 22.3
Aamupalan turvin jaksoi jälleen pitkälle iltapäivään. Aamiaisella
voi syödä vaikka vohveleita kermavaahdolla ja suklaakastikkeella. Iltapäivän
ruokailu päätettiin hoitaa hotellilla. Muiden tyytyessä kahviin ja leipään,
minä söin lähikauppamme buffetpöydän antimia. Ne olivat niin hyviä, että
totesin voivani skipata kurjat kuppilat mainiosti ja syöväni tästä edes vain
hotellilla.
Ke 23.3.
Aamiaiseksi tuli syötyä muun muassa kaurapuuroa,
munakokkelia "pekonilla", mustikoita ja verkkomelonia. Kahvi maistuu
hyvältä, varsinkin half & halfin kanssa.
Iltapäivällä söimme Little Italyssa ja tilasin itselleni
Pollo Scarpariellon, jossa oli broileria rosmariinilla ja valkosipulilla
maustetussa kastikkeessa ja lisukkeena pastaa. Lisukkeeksi tilasin
valkosipulilla maustettua paistettua pinaattia. Muut tilasivat pizzat. Ruoka
oli kaikkien mielestä todella hyvää ja myös palvelu oli erinomaista. Ravintolan
tunnelma oli mielestäni todella viihtyisä. Gluteenia välttäville ravintolassa
oli myös tarjolla gluteenitonta pastaa. Tätä paikkaa voin suositella!
Välipalaksi ennen Leijonakuningas-musikaaliin lähtemistä,
söin rasiallisen lähikaupan tarjoamia hedelmiä ja marjoja. Teatterin jälkeen
maistui koko porukalle iltapalaksi hot dogit ja kanavartaat.
To 24.3.
Ruokailuväli aamupalasta iltapäivään pääsi taas kasvamaan luvattoman pitkäksi, joten ruokaa piti löytää nopeasti. Yritettiin löytää paikka, jossa löytyisi myös minulle sopivaa tarjottavaa, mutta lopulta valitsimme Panini & Co Breads nimisen paikan, jossa myytiin hampurilaisia, voileipiä ja paniineja. Paikassa oli myös mahdollista rakentaa itse oma salaatti, mutta salaatti ei houkutellut, joten lopulta pitkän pohdinnan jälkeen päädyin european flat bread paniniin makuna kana fajita, jossa oli grillatun kanan lisäksi cheddaria, paahdettuja paprikoita, karamellisoitua sipulia ja salsakastiketta. Muut ottivat tavallisen paniinin, pizzan ja hampurilaisen. Paikka oli ahdas eikä kovin viihtyisä, tilauksen vastaan ottanut henkilö oli kuitenkin mukava ja ruokakin valmistui suhteellisen nopeasti. Homma ravintolassa toimi siten, että ruoat tilattiin tiskiltä ja ruuan valmistuttua se nostetaan tiskille, josta sen voi noutaa kun oma numero kuulutetaan.
Pe 25.3.
Syntymäpäivän kunniaksi varasimme pöydän pihviravintolasta
nimeltä West Side Steakhouse. Ravintola oli pieni, muttei ainakaan omaan
makuuni kovin viihtyisä. Tarjoilu toimi, mutta oli jotenkin ynseää.
Muut ottivat pihvit, lisukkeina ranskalaiset ja uuniperuna. Minä tilasin broileria katkaravun pyrstöillä ja grillattua parsaa. Söimme täällä taatusti loman parhaat ruoat, tosin minulle parasta oli lähikaupan buffet, mutta tämäkin ruoka oli todella herkullista ja pihvit aivan täydellisiä. Annoskoot olivat valtavat, en tiedä välittyykö kunnolla kuviin, mutta nuo pihvit ovat yli 330g (12oz) ja se taisi oli pienin kokovaihtoehto. Mitä jälkeenpäin luin arvosteluja tästä ravintolasta, oli monessa arviossa sama kommentti eli ruoka todella hyvää, mutta palvelussa petraamisen varaa. Minulle maku on kuitenkin tärkein ja onneksi palvelua ei tarvitse syödä. Iltapalana toimi jääkaappiin jääneet ruuantähteet, sekä hotellin puolesta yllätyksenä tuotu juustotarjotin.
Muut ottivat pihvit, lisukkeina ranskalaiset ja uuniperuna. Minä tilasin broileria katkaravun pyrstöillä ja grillattua parsaa. Söimme täällä taatusti loman parhaat ruoat, tosin minulle parasta oli lähikaupan buffet, mutta tämäkin ruoka oli todella herkullista ja pihvit aivan täydellisiä. Annoskoot olivat valtavat, en tiedä välittyykö kunnolla kuviin, mutta nuo pihvit ovat yli 330g (12oz) ja se taisi oli pienin kokovaihtoehto. Mitä jälkeenpäin luin arvosteluja tästä ravintolasta, oli monessa arviossa sama kommentti eli ruoka todella hyvää, mutta palvelussa petraamisen varaa. Minulle maku on kuitenkin tärkein ja onneksi palvelua ei tarvitse syödä. Iltapalana toimi jääkaappiin jääneet ruuantähteet, sekä hotellin puolesta yllätyksenä tuotu juustotarjotin.
Lentokentällä tyydyttiin McDonald'sin tarjontaan, eipä siinä
hurraamista ollut. Koneessa lämpimänä ateriana oli broileria
tomaattipohjaisessa kastikkeessa, ja se oli itse asiassa jopa oikein hyvää. Se
olikin sitten lähes ainut hyvä puoli siinä annoksessa. Leivän virkaa toimitti riisikakku,
levitteenä mitä lienee Promise-margariinia, suklaaleivoksen virkaa toteutti
muutama hedelmänpala ja voileipäkeksien ja juuston sijaan ei omassa
annoksessani ollut mitään. Salaattina oli broilerisalaatti. Kyllähän sillä
vatsansa sai täyteen (kiitos Mäkkärin) ja kun riisikakun päälle levitti
Lupausta ja suolapussin sisällön, niin siitäkin sai riittävällä meilikuvituksen
voimalla lähes juustonaksujen veroisen naposteltavan.
Paras on silti vielä edessä nimittäin kevyenä ateriana
aamulla tarjottiin muille täytetty bagelsi. Entä sitten minun ruokani? No katso
alta viimeinen kuva Finnairin näkemys gluteenittomasta "täytetystä bagelsista". ;) Bon
Appetit!
Hyvä ja hyödyllinen postaus :D Pitääkin kirjoittaa vinkkisi muistiin :D Kaksi vuotta sitten oltiin Nykissä. Välillä oli kateellinen olo miehen annoksille ;) Mulla on vehnäallergia, mutta usein tuli valkattua gluteeniton vaihtoehto. Mäkin tykkäsin kauppojen delistä, oli kyllä vaikka mitä tarjolla. Kesällä mennään taas Nykiin,joten pääsee taas tsekkaamaan Nykin tarjontaa. Muuallekin on tarkoitus mennä, ehkä uudelleen länsirannikolle, mutta itärannikolla reissataan sekä Kanadassa myös. Mitä tykkäsit Nykistä? Mulla oli isot ennakkoluulot, mutta ne karisivat kun päästiin Nykiin. NYC <3
VastaaPoistaKIitos! Hyvä, että tästä on myös hyötyä. :) MUsta Nyki oli ihan ok paikka, mutta ei syttynyt mitään rakkautta sinne eikä tarvetta päästä, ainakaan heti, takaisin. Toki Erityisruokakaupat oli mulle mieluinen ja mielenkiintoinen kohde ja muutamat nähtävyydet sekä tietysti Leijonakuningas Broadwaylla koko reissun kohokohta <3. Mutta taidan olla poikkeuksellinen New Yorkin matkailija, kun odotukset eivät olleet korkealla eikä suurta mielenkiintoa reissuun eikä ne ennakko-odotukset juuri muuttuneet matkalla...mua kiehtoo enemmän luonto ja kauniit maisemat kuten esim. Itävälta. New Yorkia nyt ei voi millään muotoa kauniiksi kutsua, ainakaan mun mielestä (Keskuspuisto tosin ihan kiva ja viihtyisä).
Poista