Kukkakaalista tehdyistä leivistä ja piirakkapohjista kohistiin paljon viime vuonna. Päätin sitten laittaa myös oman
lusikkani soppaan ja valmistaa mausteisia tortillalettuja. Tämä on näyttävämpi,
terveellisempi vaihtoehto perinteiselle tortillaletulle ja mielestäni myös
paljon maukkaampi. Kukkakaalimassan voi maustaa makunsa mukaan juuri niillä
mausteilla kuin haluaa. Itse laitoin sipulijauhetta, valkosipulijauhetta,
savupaprikajauhetta ja mustapippuria, sillä ajattelin niiden sopivan meksikolaiseen
tyyliin ja makumaailmaan. Kerrassaan herkullisia! Sopii syötäväksi ihan
sellaisenaankin!
Munattomien kukkakaalirieskojen ohjeen löydät täältä.
Munattomien kukkakaalirieskojen ohjeen löydät täältä.
KUKKAKAALITORTILLAT
(4kpl)
Tortillaletut:
1l hienoksi,
riisimäiseksi seokseksi silputtua kukkakaalia raakana
2rkl sipulijauhetta
1tl
savupaprikajauhetta
½tl valkosipulijauhetta
ripaus mustapippuria
½-0,75tl suolaa
2tl leivinjauhetta
2rkl oliiviöljyä
2 isoa munaa
Sekoita kukkakaalisilpun joukkoon mausteet ja leivinjauhe ja
sekoita sekaisin. Lisää öljy ja munat ja sekoita taikinaksi. Levitä taikina
kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ohuiksi pyöreiksi letuiksi (4kpl) ja
paista niitä uunissa kiertoilmalla 200C noin 20 minuuttia, kunnes tuntuvat
kypsiltä ja reunat saavat väriä. Täytä haluamallasi täytteillä ja rullaa
tortillaksi.
Moikka. Näihin tulee kananmunia joita vegaani tyttäreni ei käytä ruokavaliossaan. Millä voisi korvata,gramjauholla? Oon aloittelija enkä tiedä kaikkia kikkoja
VastaaPoistaReseptistä on linkki myös muutama päivä sitten julkaisemaani munattomaan versioon. Se on tosin rakenteeltaan sen verran haurasta, ettei sitä pysty käärimään rullalle. Toinen vaihtoehto on korvata jauhot juurikin gramjauhoilla eli kikhernejauhoilla tai käyttää osaksi kikhernejauhoja ja toisen osan kookosjauhoja. Määrästä en näin kokeilematta kuitenkaan pysty sanomaan. Jos kokeilet, niin olisi mukava kuulla, miten teit ja miten onnistui. :)
Poista