Saltimbocca on italialainen ruoka, jossa vasikanpihvin
päälle on laitettu tuoretta salviaa ja se on peitetty kinkku siivulla. Pihvit
paistetaan ja lopuksi kypsennetään loppuun yhdessä pannulle lorautetun
valkoviinin kanssa. Variaatioita tästä klassikko ruoasta on useita ja päätinkin
tällä kertaa valmistaa lohta vähän samalla periaatteella. Yrtiksi vaihdoin
tuoreen basilikan, jonka ajattelin sopivan hyvin italialaisen ilmakuivatun
kinkun eli prosciutton ja lohen kanssa. Paistoin lohet pannun sijasta uunissa ja
valkoviinin skippasin. Tämä ruoka sopii erinomaisesti esimerkiksi
illallisvieraille tarjottavaksi, sillä se on samalla sekä juhlava, että todella
helppo ja nopea valmistaa!
LOHISALTIMBOCCA
150g painoinen
pala ruodotonta lohifileetä / ruokailija
mustapippuria maun mukaan
tuoretta basilikaa
(tai muuta haluamaasi tuoreyrttiä)
1 ilmakuivattu kinkku
siivu / lohipala
Mausta lohipalat maun mukaan suolalla ja pippurilla. Huomioi
kuitenkin, että kinkku on todella suolaista. Aseta maustettujen lohipalojen
päälle tuoretta basilikaa ja kiedo palat kinkkuun siten, että basilika jää sen
alle kokonaan (muuten se kuivuu uunissa). Paista lohta 175C uunissa noin 15
minuuttia. Tarjoile kuumana.
Onpas hauska idea! Saltimboccaa on tullut tehtyä erilaisina versioina, mutta tällaistapa ei ole tullut keksittyä.
VastaaPoistaSitten ei muuta kuin kokkaamaan. 😉
Poista