En ole koskaan erityisemmin välittänyt perunasalaatista. Se
on ihan hyvää, muttei ikinä ole herättänyt suurempia tunteita. Blogimaailmassa
perunattomien perunaruokien valmistus on ollut varsinkin karppausblogeissa
pienimuotoinen hitti. Niissä peruna on korvattu retikalla ja viimein löysin
sitä myös täkäläisestä kaupasta.
Koska en edelleenkään välitä majoneesipohjaisista salaateista, ainakaan peruna sellaisesta, niin sain ajatuksen saksalaishenkisestä perunasalaatista, jossa majoneesit ja kermaviilit on korvattu viinietikkakastikkeella. Pienen makeuden salaattiin tuo kastikkeeseen lisätty hunajaa (kuinka saksalaista!) sekä pilkottu omena. Jos olet vegani, voit korvata hunajan esimerkiksi kookospalmusiirapilla tai vaalealla tavallisella siirapilla. Kapris tuo salaattiin suolaisuutta ja happoa ja tuore kurkku tuo raikkautta. Halutessaan voi käyttää vielä maustekurkkuakin, mutta jätin sen tällä kertaa välistä.
Koska en edelleenkään välitä majoneesipohjaisista salaateista, ainakaan peruna sellaisesta, niin sain ajatuksen saksalaishenkisestä perunasalaatista, jossa majoneesit ja kermaviilit on korvattu viinietikkakastikkeella. Pienen makeuden salaattiin tuo kastikkeeseen lisätty hunajaa (kuinka saksalaista!) sekä pilkottu omena. Jos olet vegani, voit korvata hunajan esimerkiksi kookospalmusiirapilla tai vaalealla tavallisella siirapilla. Kapris tuo salaattiin suolaisuutta ja happoa ja tuore kurkku tuo raikkautta. Halutessaan voi käyttää vielä maustekurkkuakin, mutta jätin sen tällä kertaa välistä.
SAKSALAINEN
"PERUNASALAATTI" VÄHÄHIILIHYDRAATTISESTI / RETIKKASALAATTI
500g retikkaa
kuorittuna ja pilkottuna kuutioiksi
10-15cm pätkä purjoa
silputtuna
1-2rkl kapriksia
veitsellä hienonnettuna
1 isoa omena
noin 15cm pätkä
tuoretta kurkkua
(maustekurkkua maun
mukaan)
kourallinen tuoretta
persiljaa silputtuna
Kastike:
3rkl oliiviöljyä
1rkl
omenaviinietikkaa
2tl Dijon-sinappia
1rkl juoksevaa
hunajaa / tavallista vaaleaa siirappia (tai 1,5rkl erytritolia tai sokeria)
suolaa ja
mustapippuria maun mukaan
Laita retikkakuutiot kattilaan ja lisää noin ½dl vettä.
Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Höyrytä kannen alla kunnes kuutiot
ovat napakan kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä, jos tarpeen. Kaada kypsät
retikat kulhoon (jätä mahdollinen ylimääräinen vesi kattilaan). Lisää joukkoon
loput aineet ja kaada joukkoon kastike. Sekoita ja anna maustua. Parhainta
kylmänä tarjottuna esimerkiksi makkaran kanssa.
Johan on hauska "peruna"salaatti!
VastaaPoistaTäytyy laittaa kirjanmerkkeihin kokeilulistalle :)