KIITOS, KIITOS, KIITOS! Blogini saavutti ensimmäisen
miljoonan kävijänsä eilen noin klo 14.10! Aikaa siihen meni kaikkiaan 1v, 4kk ja
10 päivää. Muistan vielä, kun laitoin blogini pystyyn viime vuoden
helmikuussa ja hihkuin onnesta, kun blogissa oli käynyt jopa yli 100 ihmistä
päivässä :D ”Vähän” on kävijämäärä noussut siitä, sillä päiväennätys tähän
mennessä on reilu 16500).
Olen jo jonkin aikaa pohtinut, millä ensimmäistä miljoona
kävijää voisi juhlistaa. Kaikenlaisia ideoita tuli jälleen mieleen, joista ihan
jokaista ei kehtaisi edes toteuttaa. Lopulta se vain tuli jostain mieleen,
MILJONÄÄRIN NELIÖT, TIETENKIN! Jos kyseiset leivokset eivät ole tuttuja, niin
kyseessä on australialaista alkuperää olevat murotaikinapohjaiset herkkuneliöt,
joissa on kinuskitäyte ja suklaakuori. Tavallaan siis Twix-/Raider-patukka
neliön muotoisena palana. Pohdin mistä paloille on tullut moinen nimitys, mutta
taisin saada siihen vastauksen suunnitellessani ja testatessani. Muutaman tuhoon tuomitun katastrofin jälkeen totesin,
että epäonnistuneiden kokeilujen takia raaka-aineisiin palaa sen verran seteleitä,
että on ilmeisesti pakko olla (lähes) miljonääri, ennen kuin saa itseään tyydyttävän
lopputuloksen! :D
Vastoin odotuksia pohja onnistui heti ensimmäisellä
kerralla. Se oli kiinteä ja sopivasti kova, mutta muropikkuleipien tapaan
leikatessa murustuva. Ongelman lähde olikin tällä kertaa kinuski. Päätin tehdä
sen maidottomana kookosmaitoon. Tiedän, ei kinuskin keittäminen nyt kovin
monimutkaista voi olla! No niin minäkin luulin, olenhan tehnyt maidotonta
kinuskia ties kuinka monet kerrat. Ensimmäinen yritys oli maultaan kerrassaan
herkullista ja koostumuskin hyvä…mitä nyt se ei jähmettynyt lainkaan edes
jääkaapissa, vaikka olikin huoneenlämmössä paksua.
Toinen yritys oli samanlainen paitsi, että koostumus oli kaiken lisäksi rakeista, kuin juoksettunutta. Raavin päätäni tuskaisena ja turhautuneena. En ymmärrä miten ihmeessä kookosmaidossa karamellisoitunut sokeriseos ei kovetu? Sokeri kovettuu, kookosmaito kovettuu, mutta ilmeisesti tällä kertaa matematiikan perusteita ravistellaan oikein kunnolla eikä 1+1 olekaan enää kaksi.
Toinen yritys oli samanlainen paitsi, että koostumus oli kaiken lisäksi rakeista, kuin juoksettunutta. Raavin päätäni tuskaisena ja turhautuneena. En ymmärrä miten ihmeessä kookosmaidossa karamellisoitunut sokeriseos ei kovetu? Sokeri kovettuu, kookosmaito kovettuu, mutta ilmeisesti tällä kertaa matematiikan perusteita ravistellaan oikein kunnolla eikä 1+1 olekaan enää kaksi.
Sitten välähti! Tuli mieleen maidoton kondensoitu kookosmaito. Se onnistui kerrassaan loistavasti, kun tein sen vuosi sitten.
Käytin siinä Santa Marian luomukookosmaitoa ja rakenteesta tuli täydellinen, se
pysyi juoksevana jopa jääkaapin jälkeen. Tällä kertaa se ei kuitenkaan ollut
toivottava ominaisuus, joten lopulta vaihdoin Pirkan kookosmaitoon ja se toimi
hyvin. Pirkan kookosmaidossa on vielä sekin hyvä puoli, että purkki on lähes
100% täynnä paksua valkoista kookosmassaa ja pohjalla on aina vain pisara
vettä.
Kolmas kerta toden sanoi, ja viimein onnistuneena ja tyytyväisenä lopputulokseen haluan jakaa nämä gluteenittomat ja maidottomat miljonäärin neliöt
kaikkien teidän ihanien lukijoiden, yhteistyökumppaneiden ja muiden hurmaavien
ja mahtavien ihmisten kesken, joihin olen saanut tutustua blogin myötä ja jotka
ovat tehneet tämän kaiken mahdolliseksi! Nöyrimmät kiitokset, tästä on hyvä
jatkaa kohti seuraavaa miljoonaa! <3
p.s. Blogin Intagram-tilille ja Facebook-sivuille laittamani kuva-arvoitus ratkesi helposti, pitää alkaa kehittelemään vaikeampia arvoituksia päänne vaivaksi. ;-)
GLUTEENITTOMAT JA
MAIDOTTOMAT MILJONÄÄRIN NELIÖT
Pohja:
1tl omena- tai
valkoviinietikkaa
1,75dl gluteenittomia
kaurajauhoja
0,25tl soodaa
ripaus suolaa
Täyte:
3dl kookosmaitoa
(Pirkka, lue johdanto!)
(maun mukaan
vaniljaa)
Päälle:
100g tummaa suklaata
2rkl vettä tai
kasvimaitoa
Valmista ensin pohja. Laita uuni kuumenemaan 175C. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sula rasva ja etikka. Sekoita
tasaiseksi ja painele taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 21x11cm vuokaan.
Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä
hetki ja nosta se sitten leivinpaperin kanssa vuosta pois jäähtymään
lopullisesti (älä poista leivinpaperia).
Valmista täyte sekoittamalla täytteen ainekset kattilassa ja
keitä ne paksuksi kinuskiksi, noin 30 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä hetki,
jolloin se muuttuu paksummaksi. Siirrä pohja leivinpapereineen takaisin vuokaan
ja kaada kinuski päälle. Siirrä vuoka jääkaappiin jäähtymään.
Kun täyte on jähmettynyt laita suklaa ja neste kattilaan ja
sulata vesihauteessa tai hellalla miedolla lämmöllä, kunnes seos on sulaa ja
tasaista. Kaada suklaasula kinuskin päälle vuokaan ja tasoita pinta. Koristele
halutessasi. Laita vuoka jääkaappiin, kunnes suklaakin on jähmettynyt ja
leikkaa miljonäärilevy sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi. Halutessasi voit
tuplata annoksen ja tehdä sen noin 20x20cm vuokaan.
Kiva ohje kun myös glut.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.
Kiitos! 😊
PoistaWAU mikä määrä kävijöitä! Enkä kyllä yhtään ihmettele. Itsekin täällä aina päivittäin käyn ihmettelemässä että mitä uutta olet taas kehitellyt! :) Jatka samaan malliin ja mukavaa kesän jatkoa!!
VastaaPoistaKiitos Nanne ja mukavaa ja aurinkoista kesää myös sinulle. 😊
PoistaAivan ihania tuli näistä ja tosi hyvin onnistui. Ei mennyt kauaa, kun katosivat parempiin suihin. Kiitos tosi paljon tästä mahtavasta blogista, oon testannu tosi paljon reseptejäsi tämän kevään aikana!
VastaaPoistaKiitos ihanasta palautteestasi 😊!
PoistaOnnittelut blogin menestymisestä, hurja määrä kävijöitä :)
VastaaPoistaMiljonäärinneliöt näyttävät todella herkullisilta, namskis!
Kiitos paljon Laura! Kannattaa kokeilla "millineliöitä", ovat todella hyviä ja todella makeita. 😊
Poista