Sivut

torstai 14. heinäkuuta 2016

Friteerattu tofu ja sokeriton makea chilikastike (gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton, sokeriton, vhh, vegaaninen)


En ole mikään suuri tofun ystävä, vaikka joskus tulee sitäkin syötyä. Ei se ole pahaa hyvin maustettuna, mutta ei kuulu suosikkeihini. Vierastan sen pahvista makua ja joistain tofuista pukkaa paha soijanmaku läpi. Tämä ruoka kuitenkin on ollut tähän astisista suurin poikkeus. Se oli erittäin hyvää ja mikä ihmeellisintä, tofussa ei ole muita mausteita kuin suola. Tämä on erinomainen ruoka kokeilla, mikäli on todennut tofun pahan makuiseksi.

Tämä ruoka on oma versioni thaimaalaisesta katuruuasta, jossa friteerattua tofua tarjotaan maapähkinäisen makean chilikastikkeen kera. Minulla ei ollut maapähkinöitä, joten tyydyin paahdettuihin seesamin siemeniin.

p.s. Laitoin tästä ruoasta kuvan blogin Facebook-sivuille, jonne olen alkanut pistää erilaisia kuva-arvoituksia aina silloin tällöin. Arvauksia tuli laidasta laitaan, juustosta ja nachoista nauriiseen ja lanttuun sekä suklaakastikkeeseen. Lähimmäksi arvanneen pyynnöstä ja inspiroimana blogissa nähdään lähiaikoina suklaaproteiinipatukoita jollakin twistillä höystettynä...Lisää kuva-arvoituksia luvassa Facessa ja Instagramissa jatkossakin! Kannattaa siis seurata!:D

FRITEERATTU TOFU JA MAKEA CHILIKASTIKE
1-2 pakettia kiinteää tofua
suolaa

Kastike:
1 mieto punainen chili hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1dl vettä
1rkl limen mehua
0,25tl suolaa
2rkl valkoviinietikkaa
1rkl kevyesti paahdettuja seesaminsiemeniä
1-2mm ksantaania
Pilko tofu haluamasi kokoisiksi ja mallisiksi paloiksi ja laita se talouspapereiden tai keittiöpyyhkeiden väliin ja aseta paino päälle. Vaihda tarvittaessa paperit 10 minuutin päästä. Tarkoitus on puristaa tofusta kosteutta mahdollisimman paljon pois, jottei se räiski niin paljoa friteerauksessa. Ripottele tofun päälle hieman suolaa ennen friteerausta.
Valmista kastike sekoittamalla ksantaania lukuun ottamatta kaikki aineet pienessä kattilassa. Keitä seosta 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon ksantaani. Lisää ensin 1mm ripotellen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten, jottei ksantaani paakkuunnu. Anna seistä 5-10 minuuttia ja katso tarvitseeko se ksantaania vielä lisää. Määrä riippuu siitä, kuinka paksua kastiketta haluat.
Friteeraa tofu (öljyn lämpötila noin 190C ja noin 3-5 minuuttia) kunnes se on pinnalta kullan ruskea, siirrä talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja tarjoile kuumana chilikastikkeen kanssa.







6 kommenttia:

  1. Tofu on mielestäni hyvää, syön pari kertas viikossa. Ongelmana on se että niiden laaduissa voi olla eroavaisuuksia, ja jotkut tofut pahoja. Hih, en minäkään omisi uskonut tuota tofuksi kuvan perusteella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös huomannut, että vaikka tofu on tofua, niin makueroja todellakin on eri merkkien välillä. Oli todella jännä huomata, miten tofuun syntyi tuo rapea kuori, vaikkei sitä erikseen leivittänyt millään tai kastanut taikinaan, ennen friteerausta. :)

      Poista
  2. Herkullisen näköinen.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitääkin käydä tsekkaamassa kilpailu! :)

      Poista
  3. Heippa! Anteeksi, että kommentoin tälleen "väärään postaukseen", mutta tässä mietiskelin, että voisiko noihin miljonäärin neliöihin käyttää jotakin muuta jauhoa, kun kaurajauhoha?

    Vitsit löysin tän blogin kun googlailin jotain reseptejä ja nyt oon ihan koukussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Johanna! Anteeksi, että vastaan vasta nyt, mutta olen ollut lomalla. Toivottavasti vastaus ei tule liian myöhään :)

      Miljonäärin neliöt onnistuvat varmasti myös muista jauhoista, mutta en ole vielä kokeillut niitä muilla. Kookosjauhoillakin varmasti onnistuisi, niitä tosin täytyy laittaa vähemmän, kun ne imevät niin paljon itseensä ja liian suurella määrällä lopputulos on "sahajauhoinen". Yksi hyvä yhdistelmä voisi olla myös kookosjauhot + mantelijauhe tai joku muu jauhettu pähkinä/siemen. Kummassakin tapauksessa laittaisin taikinaan kuitenkin hieman ksantaania, jotta pohja ei täysin murene. Valitettavasti en osaa kokeilematta antaa mitään tarkkoja mittoja, mutta toivottavasti tästä on jotain apua. Ai niin, myös riisi- tai kvinoajauhoja voisi kokeilla ja millaistahab mahtaisi tulla kikhernejauhoille...?? ;-)

      Poista