Sivut

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Yrtti-cashewlevite


Tein itse cashewmaitoa ja pusersin maidon harsokankaan läpi saadakseni maidosta täysin sileää. Koska en halunnut heittää jäljelle jäänyttä pähkinäainesta pois, piti keksiä sille jotain käyttöä. Ensin suunnittelin leipovani siitä sitruunajuustokakun, mutta pähkinämassaa oli niin vähän, ettei se olisi riittänyt alkuunkaan. Sitten sain idean maustaa sitä yrtein ja tarjoilla tuorejuustolevitteen tapaan. En anna tähän mitään määriä, vaan jokainen voi laittaa niitä miten haluaa. Mausteita voi muutella oman mielensä mukaan.
YRTTI-CASHEWLEVITE
1,5dl cashewpähkinöitä tai cashewmaidon tekemisestä ylijäänyt aines
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
tuoretta valkosipulia
sitruunamehua
Jos et käytä maidonteosta ylijäänyttä ainesta, niin liota pähkinöitä vedessä vähintään muutama tunti. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja hienonna sileäksi. Mausta pähkinäsose makusi mukaan suolalla, pippurilla yrteillä, valkosipulilla ja sitruunanmehulla. Voit myös kokeilla muita mausteita tai mausteseoksia kuten paprikaa, currya tai garam masalaa. Makean levitteen saat lisäämällä esimerkiksi hunajaa, steviaa tai vaahterasiirappia ja mausteita kuten kanelia tai vaniljaa. Samanlaista levitettä voi myös tehdä muista pähkinöistä tai manteleista.


2 kommenttia: