Sivut

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Chiakerrosvanukas (gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton, sokeriton, vhh, paleo, vegaaninen)

Chian siemenet sisältävät paljon proteiinia ja kuitua sekä omega-3-rasvahappoja. Nesteeseen sekoitettuna ne turpoavat ja muodostavat geelimäisen seoksen, joten niiden avulla saa kätevästi valmistettua vanukasta. Valmistin hyvin yksinkertaisen, mutta maukkaan chiakerrosvanukkaan valmistamalla vaniljavanukkaan mantelimaidosta, vaniljajauheesta, vaniljasteviasta ja chian siemenistä ja kerrostin sen yhdessä mustikoiden ja mansikoiden kanssa, hyvä vaihtoehto esimerkiksi aamiaiselle, jälkiruoaksi tai välipalaksi. Blogin Instagram-tiliä kannattaa seurata erityisesti ensi viikolla, sillä luvassa on teeman mukaisia päivityksiä ;-)
CHIAKERROSVANUKAS
(2 annosta)
3dl haluamaasi kasvimaitoa (käytin makeuttamatonta mantelimaitoa)
hyppysellinen suolaa
20-25 tippaa vaniljasteviaa
1½dl vadelmia tai mansikoita
1½dl mustikoita
Sekoita kasvimaidon joukkoon suola, stevia, vanilja ja lopuksi chian siemenet. Vispilä on paras väline tähän. Anna turvota vähintään puoli tuntia tai kunnes seos on paksua. Tämän voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Laita lasiin kerroksittain vaniljachiavanukasta ja marjoja. Tarjoile!



8 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen ja aion kokeilla mustikoilla ja vadelmilla, ehkä hiukan jotain keltaista joukkoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa! Itse päädyin noihin väreihin juuri Ison Omenan vuoksi 😉. Juttuja reissusta ja mm. Whole Foodsista on tulossa myöhemmin kunhan ehdin kirjoittaa ja käymään läpi kaikki reilut 2500 kuvaa 😊

      Poista
  2. Terve taas!
    Satuinpa hyvänä päivänä koska otsin hulluudessani chian siemeniä vaikken tiennyt mitä niillä tekisin mutta nytpä sitten tiedän. Näyttää hyvältä ja viitaten "Terveisiä helvetistä" - postaukseeni (9:n tunnin tikkuepisodi), niin ole tätä nykyä aika tarkka siitä että ruoan pitää olla sellaista ettei se jumita.
    Mukavaa pääsiäisen jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jo ihmettelin sun hiljaiseloa ja pelkäsin pahinta, mutta mukava kuulla, että sielläkin ollaan vielä elävien kirjoissa :) Chiavanukkaan sanotaan auttavan ummetukseen. Kaipa siitä jotain hyötyä on, vaikka itse luotan enemmän magnesiumoksidin voimaan! :D

      Poista
  3. Hei! Ihan mielettömät sivut, luin hölmistyneenä melkein kaikki ohjeet. Ens viikolla aloitan pikkuhiljaa kokeilemaan onnistuisko minultakin :)
    Onko sulla jo churrot kehittelylistalla vapuksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta palautteestasi Päivi. Täytyy laittaa churrot listalle, joskus ne kävivät mielessä. 😊

      Poista
  4. mistä tota stevia juttuu saa ostettuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nestemäisiä maustettuja stevioita saa erikoiskaupoista kuten esim. Ruohonjuuri sekä netistä tilaamalla esim. Foodin

      Poista