Sivut

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Lime-avokado-kookosjäätelö (maidoton, munaton, sokeriton, viljaton, gluteeniton, vhh, paleo, vegaaninen)

Lime, avokado ja kookos tuovat kaikki mieleen Tyynenmeren saaret. Mieli lipuu turkoosinsinisen meren rannalle, jossa aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja varpaat on mukava kaivaa valkoiseen rantahiekkaan. Toiveajattelua tällä hetkellä, valitettavasti!
Joka tapauksessa kaikki kolme raaka-ainetta sopivat erinomaisesti yhteen ja paljon muuta ei sitten tarvitakaan. Niistä syntyy erittäin raikas ja kirpeä jäätelöherkku. Et tarvitse edes jäätelökonetta vaan homma käy helposti tehosekoittimessa. Jos pidät makeammasta, vähennä limen mehua ja lisää makeutusta, sillä kokonaista limeä käyttäen lopputulos on erittäin kirpeä, mutta mielestäni hyvällä tavalla. Jäätelö kannattaa ottaa sulamaan huoneen lämpöön reilusti ennen tarjoilua, että se ehtii pehmetä riittävästi. Kotitekoinen sokeriton jäätelö kun tuppaa olemaan kaupan sokerijäätelöä kovempaa.
 
LIME-AVOKADO-KOOKOSJÄÄTELÖ
1 pieni avokado
1 limen mehu + raastettu kuori
100g kookoskermaa (kookosmaito purkin päälle kerääntyvää paksua kookosta)
(kookossteviaa maun mukaan)

Laita aineet tehosekoittimeen ja soseuta aineet kuohkeaksi. Pakasta.


6 kommenttia:

  1. Hei, mitäköhän tein väärin kun seos juoksettui sekoituksen aikana? Hyvältä se kyllä maistui ja laitoin sen pakastimeen jäätymään. Odottelen just parhaillaan valmista tuotosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus happamat aineet kuten sitruunan ja limen mehu saattaa juoksettaa kookosmaidon. Suosittelen sekoittamaan ensin sitruunamehun ja avokadon keskenään ja lisäämään vasta sitten kookosmaidon. Myös eri merkkien välillä on eroja, joten kannattaa kokeilla eri merkkejä. Itse olen pitänyt Santa Marian kookosmaidoista.

      Poista
  2. Onpa kiva ja helppotekoinen resepti, tätä tekee kyllä mieli kokeilla. :)

    VastaaPoista
  3. Nyt on kokeilussa. Ei vain ole kookossteviaa tai muutakaan joten heitin vähän sokeria. Toivon mukaan tulee hyvää. :) pitää netistä etsiä stevia ja laittaa tilaukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistui! 😊 sokeri on siinä mielessä steviaa parempi vaihtoehto jäädytettävissä jutuissa, että sillä ei koostumuksesta tule yhtä jääkiteistä. Steviaa saa ainakin nettikaupoista. ☺

      Poista