Sivut

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Saksalaishenkinen "peruna"salaatti retikasta (gluteeniton, viljaton, munaton, maidoton, vähähiilihydraattinen, paleo, sokeriton ja vegaaninen vaihtoehto)


En ole koskaan erityisemmin välittänyt perunasalaatista. Se on ihan hyvää, muttei ikinä ole herättänyt suurempia tunteita. Blogimaailmassa perunattomien perunaruokien valmistus on ollut varsinkin karppausblogeissa pienimuotoinen hitti. Niissä peruna on korvattu retikalla ja viimein löysin sitä myös täkäläisestä kaupasta.

Koska en edelleenkään välitä majoneesipohjaisista salaateista, ainakaan peruna sellaisesta, niin sain ajatuksen saksalaishenkisestä perunasalaatista, jossa majoneesit ja kermaviilit on korvattu viinietikkakastikkeella. Pienen makeuden salaattiin tuo kastikkeeseen lisätty hunajaa (kuinka saksalaista!) sekä pilkottu omena. Jos olet vegani, voit korvata hunajan esimerkiksi kookospalmusiirapilla tai vaalealla tavallisella siirapilla. Kapris tuo salaattiin suolaisuutta ja happoa ja tuore kurkku tuo raikkautta. Halutessaan voi käyttää vielä maustekurkkuakin, mutta jätin sen tällä kertaa välistä.
SAKSALAINEN "PERUNASALAATTI" VÄHÄHIILIHYDRAATTISESTI / RETIKKASALAATTI
500g retikkaa kuorittuna ja pilkottuna kuutioiksi
10-15cm pätkä purjoa silputtuna
1-2rkl kapriksia veitsellä hienonnettuna
1 isoa omena
noin 15cm pätkä tuoretta kurkkua
(maustekurkkua maun mukaan)
kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna

Kastike:
3rkl oliiviöljyä
1rkl omenaviinietikkaa
2tl Dijon-sinappia
1rkl juoksevaa hunajaa / tavallista vaaleaa siirappia (tai 1,5rkl erytritolia tai sokeria)
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Laita retikkakuutiot kattilaan ja lisää noin ½dl vettä. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Höyrytä kannen alla kunnes kuutiot ovat napakan kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä, jos tarpeen. Kaada kypsät retikat kulhoon (jätä mahdollinen ylimääräinen vesi kattilaan). Lisää joukkoon loput aineet ja kaada joukkoon kastike. Sekoita ja anna maustua. Parhainta kylmänä tarjottuna esimerkiksi makkaran kanssa.






1 kommentti:

  1. Johan on hauska "peruna"salaatti!
    Täytyy laittaa kirjanmerkkeihin kokeilulistalle :)

    VastaaPoista