Sivut

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kevennetty vaniljajäätelö

 
Kevät on jo pitkällä ja jäätelöaika on vihdoin alkanut. Muinoin tuli hankittua jäätelökone, koska halvalla sai ;-) Ei se aivan turha vempele ole ollut, sillä kaikenlaisia jäätelökokeiluja on tullut tehtyä. Erityisen hyödyllinen se on ollut uuden ruokavalion aloittamisen jälkeen, sillä kauppojen maidottomien jäätelöiden valikoima on melko suppea. Itse tehden jäätelön voi maustaa miten ikinä lystää.

Tässä on ohje ihan perusvaniljajäätelölle. Normaalisti keitän jäätelöseoksen käyttäen kasvimaitoa ja kookoskermaa, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla kevennettyä versiota. Maku oli mitä parhain ja koostumuskin ihan hyvä. Pakastuksen jälkeen jäätelö on niin kovaa, ettei siihen taida pystyä kuin moottorisaha, joten ota se sulamaan riittävän ajoissa :D

KEVENNETTY VANILJAJÄÄTELÖ
3 isoa munaa
0,25dl erytritolia
8 tippaa vaniljasteviaa
3dl soijamaitoa (tai muuta maitoa)
hyppysellinen suolaa
1½dl erytritolia
Laita jäätelökoneen kulho pakastimeen. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään. Vatkaa kattilassa keltuaiset, 0,25dl erytritolia, stevia, suola ja vaniljajauhe sekaisin ja lisää maito. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna seosta vesihauteessa, kunnes se sakeutuu kastikkeeksi. Anna jäähtyä ja peitä kelmulla siten, että kelmu koskettaa kastikkeen pintaa. Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Seuraavana päivä vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun erytritolin kanssa. Lisää valkuaisvaahto käännellen kastikkeen joukkoon kahdessa erässä. Siirrä tämän jälkeen seos jäätelökoneeseen ja anna käydä, kunnes jäätelö on valmista ja säilytä pakastimessa.



2 kommenttia:

  1. voi vitsit. ihania jädeohjeita täällä. pakko tulla vielä takaisinkin kurkkimaan ja ehkä kokeilemaankin ohjeita.

    VastaaPoista