Sivut

torstai 7. toukokuuta 2015

"Pysy solakkana" -Geisha-juoma


Kasvimaitoja voi valmistaa itse oikeastaan mistä tahansa pähkinöistä, manteleista tai siemenistä. Maku muuttuu aina käytetyn raaka-aineen mukaan. Manteleista ja cashewpähkinöistä tulee mietoa ja melko maitomaista juomaa. Hasselpähkinöistä taas tulee luonnostaan ihana makeahko hasselpähkinän maku juomaan. Kun tuota juomaa makeuttaa ja lisää joukkoon kaakaota, saa aivan Geishalta maistuvan juoman, jonka voi tarjoilla niin kylmänä kuin lämmitettynäkin. Se toimii loistavasti myös pirtelön pohjana.
Itse käytin tässä makeutuksena sekä vaniljalla maustettua steviaa, että erytritolia, joten niistä ei tule lainkaan kaloreita. Hasselpähkinät sisältävät runsaasti E-vitamiinia, rautaa, magnesiumia, kalsiumia, kaliumia ja terveellisiä rasvahappoja. Onpa pähkinöiden todettu auttavan ylipainoon ja erityisesti keskivartalolihavuuteenkin. Kaakao sisältää myös paljon magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä ja antioksidantteja, erityisesti raakakaakao. Tässä on siis erittäin ravinnerikas juoma todella herkullisessa muodossa ilman turhaa sokeria!
"PYSY SOLAKKANA" -GEISHA-JUOMA
1,5-2dl hasselpähkinöitä
7,5dl vettä
hyppysellinen suolaa
30 tippaa vaniljasteviaa
2,5rkl (raaka)kaakaojauhetta
3-4rkl erytritolia
Paahda pähkinät kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Anna niiden jäähtyä ja kuori ne (ei tarvitse olla kovin tarkka, voit myös halutessasi jauhaa pähkinät kuorineen). Liota pähkinöitä halutessasi yön yli vedessä. Laita pähkinät ja vajaa puolet vedestä tehosekoittimeen ja surrauta seos tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja käytä konetta vielä hetken. Kaada hasselpähkinämaito harsokankaan läpi erotellaksesi röhnät pois juomasta. Säästä kankaaseen jäänyt massa myöhempää käyttöä varten. Kaada valutettu maito takaisin tehosekoittimeen ja lisää loput aineet. Vatkaa kuohkeaksi ja tarjoile!



6 kommenttia:

  1. Menee kokeiluun :) Onko ehdotuksia, mitä tuosta ylijäämämassasta voisi tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! Hasselpähkinämössön voi lisätä esimerkiksi keksitaikinaan :)

      Poista
  2. Ai mahoton kun kuulostaa herkulta! Monenlaisia muita kasvimaitoja on tullut surruuteltua, mutta hasslpähkinä on vielä kokematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hyvän makuista :P Hasselpähkinämaito on jo itsessään ihan makeuttamattomanakin tosi hyvää!

      Poista