Sivut

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Satay-vartaat broilerista Antipastan tapaan


Kanasatay on yksi thairuokasuosikkini ja se on Thaimassa todella suosittu katuruoka. Itse söin vartaita yleensä päivällä altaalla. Se oli juuri sopiva annos suolaista, jota tuntui kaipaavaan kuumuudessa. Vartaita oli ihana dippailla makeaan maapähkinäkastikkeeseen ja välillä ottaa hieman etikkaista kurkkusalaatti. Nuo kaikki toimivat niin hyvin yhteen! Tämä ohje on minun versioni tuosta annoksesta. Tätä syödessäni palasin taas lämpöön ja auringonpaisteeseen. Broilerin voi halutessaan grillata tai paistaa myös pihveinä ilman tikkuja. Satay onnistuu myös possusta ja naudasta tai vaikka riistasta.

KANA SATAY JA HELPPO KURKKUSALAATTI

700g Broilerin fileetä (itse käytin ohuita fileitä)

Marinadi:
2tl korianterinsiemeniä murskattuna
½tl jeeraa
0,25tl jauhettua valkopippuria
1 raastettu limen kuori
1tl jauhettua inkivääriä
½tl kurkumaa
½tl valkosipulijauhetta
0,25tl neilikkaa
1rkl valkoviinietikkaa
1,5rkl kookossokeria, erytritolia tai vaahterasiirappia
1tl suolaa
1-1,5dl kookosmaitoa

Maapähkinäkastike:
1rkl punaista currytahnaa
2dl kookosmaitoa
2-3rkl sokeritonta maapähkinävoita
2tl kalakastiketta
1-2rkl limenmehua
1rkl kookossokeria, erytritolia tai vaahterasiirappia

Kurkkusalaatti:
1 isohko punasipuli
1 iso kurkku
2-3rkl valkoviinietikkaa
4rkl vettä
½tl suolaa
15 tippaa steviaa
(½tl chilihiutaleita)
Sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa broileri noin 3-4cm levysiksi suikaleiksi ja laita ne marinadin joukkoon maustumaan vähintään pariksi tunniksi. Pujota suikaleet grillivartaisiin (liota puisia tikkuja kylmässä vedessä tunnin verran etukäteen, jotteivat ne pala grillissä). Grillaa vartaita niitä välillä käännellen, kunnes broileri on kypsää. Tarjoile kastikkeen ja kurkkusalaatin kera.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet sekaisin sauvasekoittimella ja kuumenna seos kattilassa. On hyvää myös kylmänä.
Pilko sipuli ja kurkku pieniksi paloiksi ja sekoita ne keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja kaada sipulin ja kurkkujen joukkoon juuri ennen tarjoilua.







4 kommenttia: