Sivut

torstai 30. kesäkuuta 2016

Miljonäärin neliöt (gluteeniton, maidoton, munaton, vegaaninen) ja 1000000 kävijää!

KIITOS, KIITOS, KIITOS! Blogini saavutti ensimmäisen miljoonan kävijänsä eilen noin klo 14.10! Aikaa siihen meni kaikkiaan 1v, 4kk ja 10 päivää. Muistan vielä, kun laitoin blogini pystyyn viime vuoden helmikuussa ja hihkuin onnesta, kun blogissa oli käynyt jopa yli 100 ihmistä päivässä :D ”Vähän” on kävijämäärä noussut siitä, sillä päiväennätys tähän mennessä on reilu 16500).
Olen jo jonkin aikaa pohtinut, millä ensimmäistä miljoona kävijää voisi juhlistaa. Kaikenlaisia ideoita tuli jälleen mieleen, joista ihan jokaista ei kehtaisi edes toteuttaa. Lopulta se vain tuli jostain mieleen, MILJONÄÄRIN NELIÖT, TIETENKIN! Jos kyseiset leivokset eivät ole tuttuja, niin kyseessä on australialaista alkuperää olevat murotaikinapohjaiset herkkuneliöt, joissa on kinuskitäyte ja suklaakuori. Tavallaan siis Twix-/Raider-patukka neliön muotoisena palana. Pohdin mistä paloille on tullut moinen nimitys, mutta taisin saada siihen vastauksen suunnitellessani ja testatessani. Muutaman tuhoon tuomitun katastrofin jälkeen totesin, että epäonnistuneiden kokeilujen takia raaka-aineisiin palaa sen verran seteleitä, että on ilmeisesti pakko olla (lähes) miljonääri, ennen kuin saa itseään tyydyttävän lopputuloksen! :D
Vastoin odotuksia pohja onnistui heti ensimmäisellä kerralla. Se oli kiinteä ja sopivasti kova, mutta muropikkuleipien tapaan leikatessa murustuva. Ongelman lähde olikin tällä kertaa kinuski. Päätin tehdä sen maidottomana kookosmaitoon. Tiedän, ei kinuskin keittäminen nyt kovin monimutkaista voi olla! No niin minäkin luulin, olenhan tehnyt maidotonta kinuskia ties kuinka monet kerrat. Ensimmäinen yritys oli maultaan kerrassaan herkullista ja koostumuskin hyvä…mitä nyt se ei jähmettynyt lainkaan edes jääkaapissa, vaikka olikin huoneenlämmössä paksua.

Toinen yritys oli samanlainen paitsi, että koostumus oli kaiken lisäksi rakeista, kuin juoksettunutta. Raavin päätäni tuskaisena ja turhautuneena. En ymmärrä miten ihmeessä kookosmaidossa karamellisoitunut sokeriseos ei kovetu? Sokeri kovettuu, kookosmaito kovettuu, mutta ilmeisesti tällä kertaa matematiikan perusteita ravistellaan oikein kunnolla eikä 1+1 olekaan enää kaksi.
Sitten välähti! Tuli mieleen maidoton kondensoitu kookosmaito. Se onnistui kerrassaan loistavasti, kun tein sen vuosi sitten. Käytin siinä Santa Marian luomukookosmaitoa ja rakenteesta tuli täydellinen, se pysyi juoksevana jopa jääkaapin jälkeen. Tällä kertaa se ei kuitenkaan ollut toivottava ominaisuus, joten lopulta vaihdoin Pirkan kookosmaitoon ja se toimi hyvin. Pirkan kookosmaidossa on vielä sekin hyvä puoli, että purkki on lähes 100% täynnä paksua valkoista kookosmassaa ja pohjalla on aina vain pisara vettä.
Kolmas kerta toden sanoi, ja viimein onnistuneena ja tyytyväisenä lopputulokseen haluan jakaa nämä gluteenittomat ja maidottomat miljonäärin neliöt kaikkien teidän ihanien lukijoiden, yhteistyökumppaneiden ja muiden hurmaavien ja mahtavien ihmisten kesken, joihin olen saanut tutustua blogin myötä ja jotka ovat tehneet tämän kaiken mahdolliseksi! Nöyrimmät kiitokset, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa miljoonaa! <3

p.s. Blogin Intagram-tilille ja Facebook-sivuille laittamani kuva-arvoitus ratkesi helposti, pitää alkaa kehittelemään vaikeampia arvoituksia päänne vaivaksi. ;-)

GLUTEENITTOMAT JA MAIDOTTOMAT MILJONÄÄRIN NELIÖT
Pohja:
50g kookosöljyä sulatettuna (tai voita jos haluat tai voit käyttää sitä)
1tl omena- tai valkoviinietikkaa
1,75dl gluteenittomia kaurajauhoja
2½rkl erytritolia tai sokeria
0,25tl soodaa
ripaus suolaa
(ripaus vaniljajauhetta)

Täyte:
3dl kookosmaitoa (Pirkka, lue johdanto!)
(maun mukaan vaniljaa)

Päälle:
100g tummaa suklaata
2rkl vettä tai kasvimaitoa
Valmista ensin pohja. Laita uuni kuumenemaan 175C. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sula rasva ja etikka. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 21x11cm vuokaan. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki ja nosta se sitten leivinpaperin kanssa vuosta pois jäähtymään lopullisesti (älä poista leivinpaperia).
Valmista täyte sekoittamalla täytteen ainekset kattilassa ja keitä ne paksuksi kinuskiksi, noin 30 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä hetki, jolloin se muuttuu paksummaksi. Siirrä pohja leivinpapereineen takaisin vuokaan ja kaada kinuski päälle. Siirrä vuoka jääkaappiin jäähtymään.
Kun täyte on jähmettynyt laita suklaa ja neste kattilaan ja sulata vesihauteessa tai hellalla miedolla lämmöllä, kunnes seos on sulaa ja tasaista. Kaada suklaasula kinuskin päälle vuokaan ja tasoita pinta. Koristele halutessasi. Laita vuoka jääkaappiin, kunnes suklaakin on jähmettynyt ja leikkaa miljonäärilevy sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi. Halutessasi voit tuplata annoksen ja tehdä sen noin 20x20cm vuokaan.



8 kommenttia:

  1. Kiva ohje kun myös glut.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. WAU mikä määrä kävijöitä! Enkä kyllä yhtään ihmettele. Itsekin täällä aina päivittäin käyn ihmettelemässä että mitä uutta olet taas kehitellyt! :) Jatka samaan malliin ja mukavaa kesän jatkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne ja mukavaa ja aurinkoista kesää myös sinulle. 😊

      Poista
  3. Aivan ihania tuli näistä ja tosi hyvin onnistui. Ei mennyt kauaa, kun katosivat parempiin suihin. Kiitos tosi paljon tästä mahtavasta blogista, oon testannu tosi paljon reseptejäsi tämän kevään aikana!

    VastaaPoista
  4. Onnittelut blogin menestymisestä, hurja määrä kävijöitä :)
    Miljonäärinneliöt näyttävät todella herkullisilta, namskis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Laura! Kannattaa kokeilla "millineliöitä", ovat todella hyviä ja todella makeita. 😊

      Poista