Sivut

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Itse tehty gluteeniton, maidoton ja vähähiilihydraattinen korppujauho


Enpä olisi uskonut muutama kuukausi sitten, että julkaisisin tämän reseptin. Tässä on nyt kaikille maitoa, gluteenia ja hiilihydraatteja vältteleville todella hyvä korppujauhon korvike! Lähes pelkkä proteiinia :) Ideana oli alun perin kokeilla tehdä "karppiriisiä" käyttäen riisiproteiinia ja valmistaa siitä  kuiva pastataikina jonka saa murustettua pellille. Muruset sitten paistettiin kuten tuorepastakin ja ajattelin, että täten siitä saisi riisiä. Noh, ei ihan onnistunut, mutta aivan mahtavaa korppujauhoa siitä tuli :D Oikeasti, toimii todella hyvin eli kokeilkaa ihmeessä. Jo siitäkin syystä, että tulen käyttämään tätä ensi viikolla julkaisemaani viljattomaan, maidottomaan ja vegaaniseen (mutta aivan törkeän herkulliseen) mac and cheeseen! Joten pysykäähän kuulolla!


KORPPUJAUHO
 
1dl (50g) maustamatonta riisiproteiinia
½tl suolaa
2 valkuaista
Sekoita pienessä kulhossa kuivat aineet ja lisää valkuaiset. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa riisiproteiinia, kunnes seos on murumaista ja melko kuivaa. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ohueksi kerrokseksi ja paista 150C n. 15 minuuttia tai kunnes se on saanut hieman väriä. Halutessaan korppujauhoa voi hienontaa enemmän esimerkiksi vanhalla kunnon pussi ja kaulin -menetelmällä tai monitoimikoneessa. Korppujauhon voi myös siivilöidä kuten seuraavissa kuvissa näkyy, mutta itse pidän enemmän sattumista ja suutuntumasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti