Tein itse cashewmaitoa ja pusersin maidon harsokankaan läpi
saadakseni maidosta täysin sileää. Koska en halunnut heittää jäljelle jäänyttä
pähkinäainesta pois, piti keksiä sille jotain käyttöä. Ensin suunnittelin
leipovani siitä sitruunajuustokakun, mutta pähkinämassaa oli niin vähän, ettei
se olisi riittänyt alkuunkaan. Sitten sain idean maustaa sitä yrtein ja
tarjoilla tuorejuustolevitteen tapaan. En anna tähän mitään määriä, vaan
jokainen voi laittaa niitä miten haluaa. Mausteita voi muutella oman mielensä
mukaan.
YRTTI-CASHEWLEVITE
1,5dl cashewpähkinöitä
tai cashewmaidon tekemisestä ylijäänyt aines
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
tuoretta valkosipulia
sitruunamehua
Jos et käytä maidonteosta ylijäänyttä ainesta, niin liota
pähkinöitä vedessä vähintään muutama tunti. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja
hienonna sileäksi. Mausta pähkinäsose makusi mukaan suolalla, pippurilla
yrteillä, valkosipulilla ja sitruunanmehulla. Voit myös kokeilla muita
mausteita tai mausteseoksia kuten paprikaa, currya tai garam masalaa. Makean
levitteen saat lisäämällä esimerkiksi hunajaa, steviaa tai vaahterasiirappia ja
mausteita kuten kanelia tai vaniljaa. Samanlaista levitettä voi myös tehdä muista pähkinöistä tai manteleista.
Hienoa hyötykäyttöä, hyvin kyllä keksitty. Ja tosi kivat kuvat!
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista