Tämän ohjeen bongasin äitini vanhasta leikekirjatyylisestä
keittokirjasta peräti kolmesti hieman eri nimillä: Viipalepiparit, Wilhelmiinat
ja Maailman parhaat. Maailman parhaiksi näitä todella voi kutsua. Lapsuudessani
näitä leivottiin usein ja ne olivat taivaallisia. Ja ovat toki vieläkin. Ajattelin
kuitenkin tehdä niistä hieman terveellisempiä korvaamalla sokerin ja siirapin
vähän terveellisemmillä vaihtoehdoilla ja tekemällä niistä gluteenittomia.
Maidottomassa versiossa voin voi tarvittaessa korvata kookosöljyllä.
WILHELMIINAT
(40kpl)
200g (kirkastettua) voita (tai kookosöljyä/maidotonta margariinia)
4rkl kookospalmu- tai vaahterasiirappia
½-1tl vaniljajauhetta
1 munan keltuainen
2tl psylliumia
2dl kookosjauhoja
2tl soodaa
Vatkaa huoneenlämpöinen (kirkastettu) voi, sokeri, siirappi ja vaniljajauhe kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon keltuainen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pyöräytä taikina murumaiseksi. Jäähdytä hetki kylmässä, jotta saat muotoiltua taikinaa paremmin.
Muotoile taikinasta halkaisijaltaan 2cm tankoja leivinpaperoidulle pellille (3kpl). Jätä leviämisvaraa noin 10cm. Paista uunissa 150C noin 10-15 minuuttia riippuen siitä haluatko sitkeitä vai rapeita pikkuleipiä. Leikkaa tangot vinoviipaleiksi heti uunista poisoton jälkeen. Anna jäähtyä.
millähän tuon kookosjauhon vois korvata jossei tykkää kookoksen mausta:)? Voisko laittaa ihan perus täysjyvävehnäjauhoja? Ei siis tarvii miun tapauksessa olla gluteeniton kuhan on terveellinen :D Vai mitäkä suosittelisit?
VastaaPoistaVoit korvata kookosjauhot käyttämällä 5dl vehnäjauhoja ja jätä myös psyllium pois.
PoistaKäviskö mantelijauho kun ei kookosjauhoi ole? Meneekö samassa suhteessa?
VastaaPoistaKyllä nekin varmaan käy, mutta niitä tarvii kyllä laittaa huomattavasti enemmän. Lisäisin myös hieman psylliumia :)
Poista