Halusin koittaa tehdä porkkanasämpylöitä, mutta luovuus vei taas kerran
mennessään ja lopputuloksesta tuli jotain ihan muuta, kuohkeaa ja mausteista porkkanaleipää pinjansiemenillä koristeltuna. Nämä ovat niin maukkaita, etteivät kaipaa levitettäkään. Ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi paloiksi leikattuna oivallinen tarjottava myös illanistujaisiin!
1 annos Viljatonta sämpylätaikinaa
2tl sipulijauhetta
1tl jeeraa eli juustokuminaa
2tl oreganoa
1tl valkosipulijauhetta
2tl rakuunaa
1rkl persiljaa
3dl karkeaa porkkanaraastetta
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
sormisuolaa
Sekoita sämpylätaikinan kuivat aineet ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon porkkana raaste sekä lämmitetty vesi ja munat sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa muutama minuutti kunnes taikina paksuuntuu. Jaa taikina kahtia ja levitä ne leivinpaperoidulle uunipannulle suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi (ne mahtuu vierekkäin). Ripottele pintaan pinjansiemeniä ja paina sen jälkeen sormilla pintaan koloja kuten tekisit focacciaa. Voitele pinta oliiviöljyllä ja ripottele pintaan sormisuolaa. Paista leipiä uunissa 175C noin 40-45minuuttia. Leikkaa valmiit leipälevyt vinoittain viipaleiksi ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti