Toisinaan on kiva näperrellä ruuan parissa ja yrittää saada
aikaan jotain kaunista. Vaikka en omasta mielestäni ole kovin taiteellinen,
niin jostain syystä lähipiiri on toista mieltä. En ole maailman taitavin
piirtäjä, en osaa soittaa mitään soitinta (vaikka haluisin) enkä osaa kirjoittaa runoja.
Valokuvaamista sitä vastoin rakastan ja kiinnitän huomaamatta pikkuasioihin huomiota. Miten värit ovat tasapainossa, mistä suunnasta valo tulee, onko varjoja, millainen tausta, kuvan sisältö ja niin päin pois.
Valokuvaamista sitä vastoin rakastan ja kiinnitän huomaamatta pikkuasioihin huomiota. Miten värit ovat tasapainossa, mistä suunnasta valo tulee, onko varjoja, millainen tausta, kuvan sisältö ja niin päin pois.
Samaa ajatusta voi toteuttaa ruuan parissa. Toisinaan on
hieno pelata jonkin ruuan parissa niin kauan, että siitä saa kauniin. Tässä on
yksi sellainen toteutus. Ajatuksena oli valmistaa jotain nättiä alkupalaksi
sopivaa tarjottavaa. Yritin etsiä kaupasta pieniä salaatinlehtiä, mutta sillä
kertaa niitä ei siellä ollut, joten endiivi sai luvan kelvata tällä kertaa. Nyt
saa todellakin laittaa mielikuvituksen lentämään, sillä homman voi toteuttaa
lähes millä tahansa raaka-aineilla ja mausteilla.
THAI-HENKISET BROILERISALAATTIVENEET
350g broileria
öljyä
1 valkosipulin kynsi
1rkl kalakastiketta
12 tippaa toffeesteviaa
½tl valkopippuria
1tl sambal oelek –chilitahnaa
1rkl limen mehua
1rkl soijakastiketta
1tl inkivääriä
2 endiiviä
1 punasipuli
kurkkua
1 punainen paprika
1 iso porkkana
persiljaa tai muuta yrttiä
oliivi- tai seesamiöljyä
oliivi- tai seesamiöljyä
Paista jauheliha öljyssä yhdessä valkosipulin kanssa ja
mausta kalakastikkeella, stevialla, valkopippurilla, chilitahnalla, limen
mehulla, soijalla ja inkiväärillä. Anna jäähtyä ja silppua broileri sekä kasvikset
endiiviä lukuun ottamatta pieniksi paloiksi. Tässä saa käyttää mielikuvitusta.
Irrota endiivit lehdet varovasti ja kokoa annokset lehdille laittamalla
kerroksittain jauhelihaa ja kasviksia lehdelle. Koristele halutessasi
persiljalla ja pienellä tilkalla oliivi- tai seesamiöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti