Sivut

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Parsarisotto kukkakaalista (tai jotain sinnepäin)


Vaikka olenkin ruokaan liittyvissä asioissa melko joustava ja erittäin kokeilunhaluinen, niin muutamassa asiassa on aivan pakko nipottaa. Toinen on bolognese ja toinen risotto. Mikä tahansa tomaattinen jauhelihakastike ei ole bolognesea ja mikä tahansa riisimössö ei ole risottoa. Risotto kuuluu tehdä tietynlaisesta riisilajikkeesta vähitellen nestettä lisäten ja koko ajan riisiä kattilassa pyöritellen. Lisäksi siihen kuuluu oleellisena osana valkoviini ja parmesaani. Muuten se ei ole risottoa.
Risottourputuksen jälkeen onkin hyvä laittaa tämä "kukkakaalirisotto", joka ei ole nähnyt sen enempää riisiä kuin parmesaaniakaan. Se siitä nipotuksesta siis! ;-)  Noh, ei tämä tosiaan ole risottoa laisinkaan, mutta eräänlainen vähähiilihydraattinen korvike ja erittäin maukas sellainen. Reseptin nimessä käytetty risotto on toiminut lähinnä inspiraation lähteenä. Kukkakaalista on valmistettu riisiä muistuttavaa raastetta. Sekaan on laitettu valkoviiniä tuomaan sopivaa happamuutta ja aromia. Juuston ja kermaisen maun korvasin soijalesitiinin, riisilesejauheen eli tocon ja ravintohiivalastujen seoksella. Näistä löydät lisää tietoa erityistuotesivulta.
Valmiin "risoton" koostumus ei tietenkään ollut kermainen kuten aidossa risotossa, vaan muistutti lähinnä paistosta, mutta maku oli mielestäni hyvä. Kelpaa juhlavammallekin illalliselle pihvin kylkeen tarjoiltavaksi!

PARSARISOTTO KUKKAKAALISTA
1 kukkakaali
500g parsaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1rkl lipstikkaa
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta sitruunamelissaa
kourallinen tuoretta persiljaa
öljyä
suolaa
mustapippuria
2dl kuivaa valkoviiniä

Silppua kukkakaali hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Leikkaa parsojen päistä puumainen osa pois ja kuori parsat tarvittaessa. Leikkaa ne noin 2cm pitkiksi pätkiksi.Silppua sipuli, valkosipuli ja yrtit. Sekoita riisilesejauhe, soijalesitiini ja ravintohiiva keskenään. Höyrytä parsat, mutta jätä napakoiksi. Paista kukkakaalia (tarvittaessa kahdessa erässä) pannulla öljyssä yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Lisää joukkoon ravintohiivaseos, parsat ja viini ja anna viinin haihtua. Lisää lopuksi joukkoon tuoreet yrtit ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti