Vaikka olenkin ruokaan liittyvissä asioissa melko joustava
ja erittäin kokeilunhaluinen, niin muutamassa asiassa on aivan pakko nipottaa.
Toinen on bolognese ja toinen risotto. Mikä tahansa tomaattinen
jauhelihakastike ei ole bolognesea ja mikä tahansa riisimössö ei ole risottoa.
Risotto kuuluu tehdä tietynlaisesta riisilajikkeesta vähitellen nestettä
lisäten ja koko ajan riisiä kattilassa pyöritellen. Lisäksi siihen kuuluu
oleellisena osana valkoviini ja parmesaani. Muuten se ei ole risottoa.
Risottourputuksen jälkeen onkin hyvä laittaa tämä
"kukkakaalirisotto", joka ei ole nähnyt sen enempää riisiä kuin
parmesaaniakaan. Se siitä nipotuksesta siis! ;-) Noh, ei tämä tosiaan ole risottoa laisinkaan,
mutta eräänlainen vähähiilihydraattinen korvike ja erittäin maukas sellainen. Reseptin nimessä käytetty risotto on toiminut lähinnä inspiraation lähteenä. Kukkakaalista on valmistettu
riisiä muistuttavaa raastetta. Sekaan on laitettu valkoviiniä tuomaan sopivaa
happamuutta ja aromia. Juuston ja kermaisen maun korvasin soijalesitiinin,
riisilesejauheen eli tocon ja ravintohiivalastujen seoksella. Näistä löydät
lisää tietoa erityistuotesivulta.
Valmiin "risoton" koostumus ei tietenkään ollut
kermainen kuten aidossa risotossa, vaan muistutti lähinnä paistosta, mutta maku
oli mielestäni hyvä. Kelpaa juhlavammallekin illalliselle pihvin kylkeen
tarjoiltavaksi!
PARSARISOTTO KUKKAKAALISTA
1 kukkakaali
500g parsaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1rkl lipstikkaa
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta sitruunamelissaa
kourallinen tuoretta persiljaa
öljyä
suolaa
mustapippuria
2rkl soijalesitiiniä
3rkl ravintohiivalastuja
2dl kuivaa valkoviiniä
Silppua kukkakaali hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Leikkaa parsojen päistä puumainen osa pois ja kuori parsat tarvittaessa. Leikkaa ne noin 2cm pitkiksi pätkiksi.Silppua sipuli, valkosipuli ja yrtit. Sekoita riisilesejauhe, soijalesitiini ja ravintohiiva keskenään. Höyrytä parsat, mutta jätä napakoiksi. Paista kukkakaalia (tarvittaessa kahdessa erässä) pannulla öljyssä yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Lisää joukkoon ravintohiivaseos, parsat ja viini ja anna viinin haihtua. Lisää lopuksi joukkoon tuoreet yrtit ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti