Sivut

perjantai 11. syyskuuta 2015

Gluteeniton omenapiirakka (gluteeniton, viljaton, sokeriton, maidoton vaihtoehto, vhh)


Omenapiirakka on meillä aina varma syksyn merkki. Se kuuluu vakiona kahvipöydän tarjottaviin aina syksyisin omena-aikaan. Mitään vakituista luottoreseptiä ei varsinaisesti ole, vaan pikemminkin kasa hyväksi todettuja, joista sitten leivotaan fiiliksen mukaan mikä milloinkin. Välillä löydetään uusia reseptejä tai kehitetään itse sellaisia, joko omasta päästä tai sitten vanhojen pohjalta muokkaamalla.

Ja koska nyt on syksy, pitää tietenkin leipoa se piirakka ja tällä kertaa se syntyi täysin omasta päästä. Äitini laittaa omenapiirakkaan AINA kanelia, joten päätin hieman muuttaa tapoja ja lisätä kanelin jo kakkutaikinaan ja jättää omenat ilman päällysteitä. Omenoita kannattaa laittaa päälle niin paljon kuin saa mahtumaan. Meillä on valitettavasti niin surkea omenasato tänä vuonna, että enempää ei kerta kaikkiaan ollut laittaa tähän piirakkaan. Toivottavasti muilla on vähän parempi sato kuin meillä! :)

Tämä piirakka valmistuu helposti ja nopeasti vain sekoittamalla aineet keskenään. Halutessaan omenat voi voidella sulatetulla voilla tai kookosöljyllä ennen uuniin laittoa, estämään pinnan kuivumista.
GLUTEENITON OMENAPIIRAKKA
3 munaa
35 tippaa vaniljasteviaa
1dl haluamaasi kasvimaitoa
75g kookosöljyä tai voita sulatettuna
1rkl sitruunamehua
1tl soodaa
½tl ksantaania
kiinteämaltoisia omenoita
Sekoita kaikki aineet keskenään ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle. Lisää päälle omenaviipaleita niin paljon kuin tahdot tai vuokaan mahtuu. Paista piirakkaa uunissa 175C noin 40-45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti