Omenapiirakka on meillä aina varma syksyn merkki. Se kuuluu
vakiona kahvipöydän tarjottaviin aina syksyisin omena-aikaan. Mitään vakituista luottoreseptiä ei
varsinaisesti ole, vaan pikemminkin kasa hyväksi todettuja, joista sitten leivotaan
fiiliksen mukaan mikä milloinkin. Välillä löydetään uusia reseptejä tai
kehitetään itse sellaisia, joko omasta päästä tai sitten vanhojen pohjalta
muokkaamalla.
Ja koska nyt on syksy, pitää tietenkin leipoa se piirakka ja tällä kertaa se syntyi täysin omasta päästä. Äitini laittaa omenapiirakkaan AINA kanelia, joten päätin hieman muuttaa tapoja ja lisätä kanelin jo kakkutaikinaan ja jättää omenat ilman päällysteitä. Omenoita kannattaa laittaa päälle niin paljon kuin saa mahtumaan. Meillä on valitettavasti niin surkea omenasato tänä vuonna, että enempää ei kerta kaikkiaan ollut laittaa tähän piirakkaan. Toivottavasti muilla on vähän parempi sato kuin meillä! :)
Ja koska nyt on syksy, pitää tietenkin leipoa se piirakka ja tällä kertaa se syntyi täysin omasta päästä. Äitini laittaa omenapiirakkaan AINA kanelia, joten päätin hieman muuttaa tapoja ja lisätä kanelin jo kakkutaikinaan ja jättää omenat ilman päällysteitä. Omenoita kannattaa laittaa päälle niin paljon kuin saa mahtumaan. Meillä on valitettavasti niin surkea omenasato tänä vuonna, että enempää ei kerta kaikkiaan ollut laittaa tähän piirakkaan. Toivottavasti muilla on vähän parempi sato kuin meillä! :)
Tämä piirakka valmistuu helposti ja nopeasti vain
sekoittamalla aineet keskenään. Halutessaan omenat voi voidella sulatetulla
voilla tai kookosöljyllä ennen uuniin laittoa, estämään pinnan kuivumista.
GLUTEENITON
OMENAPIIRAKKA
3 munaa
1dl erytritolia
35 tippaa
vaniljasteviaa
1dl haluamaasi
kasvimaitoa
75g kookosöljyä tai
voita sulatettuna
1rkl sitruunamehua
2dl mantelijauhetta
1dl kookosjauhoja
1tl soodaa
2-3tl ceyloninkanelia
½tl ksantaania
kiinteämaltoisia
omenoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti